Starović dodelio ključeve stanova korisnicima socijalnog stanovanja

N. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Posebna vrednost objekta je, kako je naveo, izražena dimenzija održivosti, za razliku od nekih ranijih projekta koji su podrazumevali socijalna stanovanja i koji nisu bili održivi na duži rok

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović dodelio je danas u Valjevu ključeve 20 stanova korisnicima socijalnog stanovanja u okviru programa "Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji" .

Tom prilikom Starović je ukazao da je 360 stambenih jedinica podeljeno u sklopu realizacije ovog programa, sa preko 1.000 korisnika, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako je naveo, ovakav model partnerstva, uz saradnju nadležnih resora Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije u Srbiji, UNOPS-a i lokalne samouprave, pokazao se uspešnim.

Starović je istakao da je zgrada izgrađena uz podršku poreskih obveznika država članica Evropske unije i uz značajnu kontribuciju koju su obezbedili građani Valjeva.

Posebna vrednost objekta je, kako je naveo, izražena dimenzija održivosti, za razliku od nekih ranijih projekta koji su podrazumevali socijalna stanovanja i koji nisu bili održivi na duži rok.

Socijalno stanovanje, uz mere pomoći pri zapošljavanju i samozapošljavanju, opremanje stanova, mere psihosocijalne podrške i preventivne zdravstvene preglede, čini paket održivosti i to je slučaj sa svim drugim zgradama, njihovim korisnicima koji su imali priliku da se usele u svoje stanove u sklopu ovog projekta, čija je vrednost 27 miliona evra, istakao je Starović.

(Telegraf.rs/Tanjug)