Grmljavinske oluje trenutno se premeštaju ka ovim predelima Srbije: Na udaru sledeći gradovi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stabilizacija vremena od vikenda

Foto: Telegraf

U ovom času snažna grmljavinska oluja premešta se preko centralne Srbije, preciznije preko centralnih predela Šumadije. Ova oluja svojom glavninom premešta se malo južnije preko Kragujevca, odnosno preko Knića i Rekovca i ovim predelima donosi nevreme.

U narednih pola sata ova snažna grmljavinska oluja obrušiće se na šire područje Jagodine, a potom i na Despotovac. Nakon toga, ova oluja će u jugozapadnoj visinskoj struji nastaviti put dalje prema istoku Srbije.

Foto: zoomEarth/Meteociel

Oluja će na svom putu uslovljavati veoma obilne pljuskove, jake gromove i grad.

Prethodno je ova snažna grmljavinska oluja pogodila zapadnu Srbiju, a širem području Požege i Čačka donela je i jak grad.

Inače, danas se preko zapadnih, severnih i centralnih predela Srbije dalje prema istoku premeštaju snažni oblačni i padavinski sistemi sa pljuskovima i grmljavinom.

Istovremeno, na jugu Srbije je i dalje sunčano i tropski toplo.

Trenutne temperature kreću se od 15°C u Somboru do 30°C u Vranju, a u većem delu Srbije su od 20 do 25°C, u Beogradu je 23°C.

Foto: zoomEarth/Meteociel

Zlatibor meri 19°C, Sjenica 25°C, a Kopaonik 17°C.

I do kraja dana širom Srbije očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Biće i dalje uslova za grmljavinske nepogode sa gradom, uz obilnije pljuskove, grad i jake gromove.

Na jugu Srbije očekuje se sunčano i tropski toplo.

Maksimalna temperatura biće danas od 20°C na severozapadu do 33°C na jugu Srbije, dakle, očekuje se ogromna temperaturna razlika.

Još veća razlika biće između severozapada i juga Balkana, tako da se u Sloveniji danas očekuje jesenjih 10 do 15°C, a na jugoistoku Grčke i do 42-43°C.

(Telegraf.rs)