Omladina sa Kosmeta u akciji: Vučitrnci prikupili novčana sredstva za sestrinstvo manastira Devič

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Prikupljena sredstva će biti uručena sestrinstvu u narednih nekoliko dana * Jedino što donatori očekuju je da se sestre mole Bogu za zdravlje, ostanak i opstanak preostalih oko 2 500 Vučitrnaca

Foto: N. Z.

Na incijativu rukovodstva opštine Vučitrn sa privremenim sedištem u Prilužju, srpske institucije i zaposleni donirali su sredstva namenjena sestrinstvu manastira Devič u opštini Srbica.

Zaposleni u opštini Vučitrn, ambulantama u Prilužju, Plemetini i Babinom Mostu, osnovnim školama u Prilužju, Gracu, Gojbulji i Babinom Mostu prikupili su 230.000 dinara i 647 evra.

"Ovo je simboličan iznos novca koji je samo znak da smo uvek bili i da ćemo ostati na pomoći sestrinstvu u manastiru Devič“, rekao je za Telegraf.rs predsednik Privremenog organa Vučitrna Milan Kostić.

On je dodao da "mladi iz opštine Vučitrn stoje na raspolaganju devičkom sestrinstvu“ tako što redovno obavljaju "spoljne poslove“ koje sestrinstvo, što zbog malog broja, što zbog loše bezbednosti i fizički ne mogu obavljati.

"Redovno održavamo portu i deo imanja oslonjenog na manastir, a kad stigne jesen naša omladina već desetak godina poseče drva i obezbedi ogrev sestrama u Deviču“, dodao je Kostić.

Prikupljena sredstva će biti uručena sestrinstvu u narednih nekoliko dana i jedino što donatori očekuju je, kako je rekao Kostić, da se sestre mole Bogu za zdravlje, ostanak i opstanak preostalih oko 2 500 Vučitrnaca.

(Telegraf.rs / N. Z.)