Snimak sestrinske ljubavi rasplakao sve: Snježana je Mirjani koja se bori sa rakom dala uspomenu za ceo život

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što su Mirjani počeli da se javljaju bolovi u grudima, saznali su stravičnu dijagnozu. Tada počinje najteža borba Mrijane, ali i njenih najbližih

Snježana iz Siska rasplakala je sve kada je na društvenim mrežama podelila snimak iznenađenja koje je priredila za svoju sestru Mirjanu koja ima karcinom dojke sa metastazama. Ona za Telegraf.rs otkriva koliko je vezana za svoju sestru i kakvo je njeno trenutno stanje.

Snježana i njena sestra Mirjana vezane su odmalena. Iz Siska su se 1991. godine preselile u Srbiju. Tu su preživeli bombardovanje i poplave u Obrenovcu, ali poslednje dve godine bile su najteži period za njih i njihovu porodicu.

- Vezane smo od rođenja. Kao male mama nas je uvek jednako oblačila. Naše detinjstvo je bilo prelepo. Rođenje smo u Sisku i živele smo na selu. Moja sestra je starija od mene dve godine. Kada je 1991. godine počeo rat u Hrvatskoj, mi kao Srpkinje smo morale da napustimo naše domove i krenemo nekuda da bi ostale žive zajedno sa svima. Ja sam sa porodicom u Srbiji živela do 18. godine. Tu sam upoznala muža i otišla daleko od mojih roditelja i moje sestre. Posle toga moja sestra i roditelji su preživeli bombardovanje Beograda, pa onda poplave u Obrenovcu - priča Snežana.

Nakon što su Mirjani počeli da se javljaju bolovi u grudima, saznali su stravičnu dijagnozu. Tada počinje najteža borba Mirjane, ali i njenih najbližih.

- Zadnje dve godine počeli su bolovi u grudima. Išla je na kontrole sve dok se nije ustanovilo da ima kancer dojke i tu nam staje život. Borba nje same, mene, roditelja, nije išla baš lako ni jednostavno. Od saznanja do brojanja glave, sve je to srcu teško - kaže Snježana.

Mirjana je, kako kaže njena sestra, sada primila poslednju hemioterapiju i Snježana je odlučila da je nakon mukotrpne borbe obraduje i iznenadi.

- Mirjana je odlučila da dođe malo kod mene na odmor nakon što je primila poslednju hemioterapiju, ali ja sam još zimus za nju spremila ovaj poklon jer mi je tada rekla da želi da putuje i ja sam već znala šta želim. Ja sam kao jaka, ali u stvari nisam. Pružam joj podršku koliko je to moguće. Imala je tri operacije jer se rak proširio ispod pazušne jame. Sve najgore smo preživele i jako sam vezana za nju. Ovo nas je dotuklo - rekla je Snježana koja je snimila trenutak pred kojim su nogi zaplakali.

Ona je svojoj sestri priredila iznanađenje kada je pred nju iznela tortu, a potom i poklon upakovan u veliku kutiju.

Mirjana je u prvi mah iz kutije izvukla mnoštvo zgužvanih papira, a onda i malu igračku - avion.

Tada joj je Snježana dala karte za Dubai jer je, kako otkriva, imala veliku želju da, kada se izleči, otputuje baš tamo.

Zagrljaj dve sestre, rasplakao je sve na mrežama, a u komentarima mnošto ljudi je Mirjani poželelo srećan put i uputilo reči podrške.

(Telegraf.rs)