Posle ponoći kiša stiže u ove predele Srbije: Evo kada sledi razvedravanje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pred nama je i hladna noć, naročito na jugu zemlje

Foto-kolaž: Telegraf.rs, Pixabay

U ovom času kiša pada na zapadu Srema, u Podrinju i u Mačvi i u naredna dva sata ovaj sistem premeštaće se dalje na istok, pri čemu negde oko 1 sat posle ponoći prolazne kiše može biti i na širem području Beograda.

Ne očekuju se značajnije padavine i biće prolaznog karaktera.

Na svom putu dalje ka istoku, ove padavine će oslabiti, tako da se u drugoj polovini noći u svim predelima očekuje razvedravanje i biće vedro vreme.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U ovom času već je vedro u južnoj polovini Srbije.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 7 do 13°C, u Beogradu je 12°C. Sjenica meri 2°C, a Kopaonik 0°C.

U sredu ujutro očekuje se vedro, u dolinama i kotlinama sa maglom. Pre podne očekuje se umereno, a posle podne potpuno naoblačenje, ali će se zadržati suvo.

Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, u Bačkoj i u Sremu povremeno jak.

Jutarnja temperatura od 2°C na jugu do 8°C na severu Srbije i u Beogradu, a maksimalna dnevna biće od 18 do 22°C, u Beogradu do 20°C.

U četvrtak se očekuju slične temperature vazduha, uz promenljivo oblačno vreme i pojačan severozapadni vetar.

Od petka nad Srbijom i našim područjem ponovo će ojačati snažan termički greben sa juga, odnosno sa severa Afrike preko Mediterana, pa će u sklopu njega stizati veoma topla vazdušna masa.

Očekuje se sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura u petak biće od 20 do 25°C, a za vikend i preko 25°C, pri čemu će najtoplije biti u nedelju i početkom sledeće sedmice, uz tempetature do 30°C.

(Telegraf.rs)