Mistični simbol na Fejsbuk profilu oca nestale Danke (2): Evo šta on zapravo predstavlja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novi trag o nestaloj Danki pojavio se juče ujutru i podigao celu Srbiju i region na noge

Foto: Amber Alert / 192, Telegraf.rs, MUP RS

Danka Ilić (2) nestala je u utorak 26. marta u Banjskom Polju u blizini Bora, a za sedam dana, koliko je nema, pojavio se jedan trag - snimak iz Beča na kom se nalazi devojčica koja veoma podseća na nestalu Danku iz Srbije. Na Fejsbuk profilu njenog oca primećen je mistični simbol koji podseća na broj 30.

Simbol se zove aum ili om, a iako su ga mnogi povezivali sa sektama, zapravo nema nikakve veze sa tim. Om ili aum predstavlja sveti mistični slog u indijskim religijama budizmu i hinduizmu koje imaju više od milion sledbenika širom sveta. Om se može naći i u njihovim svetim hramovima, spisima, pa čak i manastirima.

Foto: Fejsbuk/printscreen

Slog om često se izgovara tokom meditacije i pre recitacije. Ekvivalent ovom slogu u hrišćanstvu je reč amin.

S obzirom na to da aum ili om podseća na broj 30, moguće je da ga Miloš Ilić koristio i kao simbol svojih godina, kao što mu stoji i na Instagram profilu. Sa druge strane, pozivni broj za Bor takođe glasi 030.

Snimak iz Beča otvorio nova pitanja

Podsetimo, novi trag o nestaloj Danki pojavio se juče ujutru i podigao celu Srbiju i region na noge. U pitanju je snimak na kom se vidi devojčica koja neodoljivo podseća na malenu Danku iz Bora, a nastao je u Beču. Na snimku se pored devojčice za koju se sumnja da je Danka nalaze i dve mlađe žene iz Rumunije.

Čovek koji je snimio devojčicu je Srbin koji živi u Beču, a naveo je da je pokušao da se obrati ženama sa snimka, koje mu nisu odgovorile ni na nemačkom ni na engleskom, dok su razgovarale na rumunskom. On je dodao i da je zapazio da su dozivale devojčicu nepoznatim imenom na koje se ona nije odazivala.

U istragu se uključila i bečka policija, ali i Interpol, a policija radi na utvrđivanju identiteta deteta sa snimka.

Pretražen teren oko pojate gde je nestala, danima se izbacuje smeće i šut 

Policija je od četvrtka na posedu na kom je Danka poslednji put viđena, a kako javljaju naši reporteri sa lica mesta danima se izbacivao šut i smeće koje okružuje kuću. Izbačeno je nekoliko bagera punih starih stvari i šuta, a policija je i okopavala zemljište motikama.

Na lice mesta u petak su stigli i pripadnici spasilačkih jedinica MUP, kao i pas Zigi. Pretraženi su tuneli, kanali, i celokupan teren u blizini mesta gde je Danka nestala.

Devojčica je poslednji put viđena u utorak, a na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i vezan repić. Zbog njenog nestanka po prvi put se u Srbiji oglasio sistem Amber Alert pod nazivom "Pronađi me".

(Telegraf.rs)