"Jedan crni, drugi riđ, imaju dvadesetak godina": Novosađanke do detalja otkrile taktiku opasnih napadača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Objava na Fejsbuk grupi udružila je Novosađanke koje su do detalja otkrile napadače

Foto: Shutterstock

Žene u Novom Sad u ozbiljno su zabrinute za svoju bezbednost, a sve zbog dvojice momaka koji nemilosrdno haraju ulicama. One su se sada udružile da "ulove" napadače i upozore druge Novosađanke na potencijalnu pretnju.

"Devojke, čuvajte svoje torbe na autobuskim stanicama i u autobusima. Upravo sam kod Futoške pijace sprečila dvojicu da ženu opljackaju", napisala je jedna žena koja je svedočila incidentu, ali i ispala pravi heroj.

Ova objava ih je udružila pa su u komentarima do tančina opisale fizički izgled napadača, kuda se kreću i podelile svoja neprijatna iskustva sa njima. Tako su zapravo shvatile da je ovo jedini način da im stanu na put.

Otkrile su da se radi o jednim istim kradljivcima.

- Da li je možda jedan niži crni, a drugi viši od njega za glavu i riđ - plav? - upitala je jedna, a onda su se ostale nadovezale shvativši da su i one imale neprijatne susrete upravo sa tim istim ljudima.

Jedna je opisala kako je i ona uspela da spase drugu ženu kada su joj otvrarali torbu. Pobegli su u nepoznatom pravcu. Novosađanka je "provalila" njihovu taktiku.

- To su momci između 25 i 30 godina. Kada pada kiša, uđu u bus, stanu kod vrata i niži stavi kišobran preko torbe dok taj viši vrslja po torbi. Tad je bio slučaj u kom sam ja bila. Pa čisto da znate kako rade u tom slučaju - upozorila 

- Ja inace živim u Rakovcu i radim povremeno u gradu. Sutra, nažalost, ne dolazim za grad! Ali oni "ordiniraju" kod Futoške pijace na autobuskim stanicama! Jedan je niži crni u crnoj jakni i kapi, a drugi ima riđu kosu, viši. Kad budem u gradu i ako ih budem videla, odmah ću zvati policiju - napisala je.

(Telegraf.rs)