Prime Medical Kids: Briga za zdravlje vašeg deteta

A. V.
Vreme čitanja: oko 4 min.

Zdravlje deteta je od suštinskog značaja, a pedijatrija je ključni stub u očuvanju tog zdravlja

Foto: Promo/ Igor Grbić

Upoznajte se sa našim stručnim pedijatrijskim timom i saznajte kako možemo zajedno da brinemo o vašem detetu.

U Prime Medical Kids, svesni smo da svako dete ima svoje specifične potrebe. Naš tim pedijatara pruža personalizovanu negu, uzimajući u obzir jedinstvene karakteristike svakog deteta.

Šta je pedijatrija?

Pedijatrija je grana medicine koja se bavi zdravljem, razvojem i lečenjem dece, od novorođenčadi do adolescenata. Pedijatri se fokusiraju na dijagnozu, lečenje i prevenciju različitih bolesti i stanja koja se javljaju u dečijem uzrastu.

Prevencija je ključ: Uloga preventivne nege u zdravoj budućnosti

Investicija u preventivnu negu danas može obezbediti zdraviju budućnost za vaše dete.

Prevencija je ključna komponenta za očuvanje zdravlja dece i osiguravanje njihove zdrave budućnosti. Uloga preventivne nege je od izuzetne važnosti jer omogućava rano otkrivanje potencijalnih zdravstvenih problema i pravovremeno reagovanje na iste. U Prime Medical Kids, posvećeni smo pružanju sveobuhvatne preventivne nege koja se prilagođava potrebama svakog deteta.

Naš tim pedijatara sprovodi redovne preglede i praćenje rasta i razvoja svakog deteta kako bi identifikovali eventualne probleme ili odstupanja od normalnog razvoja. Osim toga, strogo se pridržavamo nacionalnih preporuka za vakcinisanje kako bismo osigurali da deca prime sve potrebne vakcine i zaštitili ih od opasnih bolesti.

Saznajte kako naše preventivne usluge mogu pomoći u očuvanju zdravlja vašeg deteta.

Foto: Promo/ Igor Grbić

Naša ponuda uključuje:

  • Praćenje rasta i razvoja: Naši pedijatri brižljivo prate svaki segment rasta i razvoja vašeg deteta, osiguravajući da se potencijalni problemi odmah identifikuju. Od merenja visine i težine do procene kognitivnih i motoričkih veština, pružamo sveobuhvatne evaluacije kako bismo pratili napredak vašeg deteta.
  • Sistematski (preventivni) pregledi novorođenčadi i odojčadi u prvoj godini života su od esencijalnog značaja za budući razvoj i zdravlje Vašeg deteta. U okviru njih se sprovodi i procena psihofizičkog razvoja i procena razvoja čula (vid, sluh, govor), merenje telesne mase i dužine, obim glave i konsultacija stomatologa
  • Imunizacija: Imunizacija je ključna za zaštitu vašeg deteta od raznih bolesti. Strogo se pridržavamo nacionalnih kalendara imunizacije, osiguravajući da vaše dete primi neophodne vakcine kako bi ostalo zdravo i sigurno.
  • Ultrazvučno snimanje: U prvoj godini života sprovodimo ultrazvučno snimanje kukova radi skrininga za razvojnu displaziju. Ovaj neinvazivni postupak omogućava našim pedijatrima procenu zdravlja zgloba kuka vašeg deteta i preduzimanje odgovarajućih mera ako se otkriju nepravilnosti.
  • Pregledi pred ulazak u kolektivno okruženje: Pre nego što vaše dete krene u vrtić ili školu, nudimo detaljne preglede kako bismo osigurali njihovu spremnost za novu sredinu.

Sistematski (preventivni) pregledi dece od prve godine do polaska u školu

U okviru preventivnih pregleda vrši se i procena psihofizičkog razvoja i procena razvoja čula (vid, sluh, govor), merenje telesne mase i visine i izračunavanje indeksa telesne mase, sprovođenje skrininga za određeni uzrast, preventivni stomatološki pregled, kao i procena faktora rizika po zdravlje.

Sistematski (preventivni) pregledi za decu školskog uzrasta:

Pružamo redovne sistematske preglede za decu školskog uzrasta kako bi nastavili sa praćenjem njihovog razvoja i zdravlja. Tokom ovih pregleda procenjujemo različite aspekte zdravlja vašeg deteta, uključujući fizički, kognitivni i emocionalni razvoj.

Specijalistička pažnja za srce, pluća i mišiće Vašeg mališana

U Prime Medical Kids, pružamo specijalističku pažnju za srce, pluća i mišiće vašeg mališana kako bismo osigurali da rastu i razvijaju se u zdravom okruženju. Naši pedijatri poseduju stručnost i iskustvo u dijagnostikovanju i lečenju različitih stanja koja mogu uticati na ove vitalne organe i sisteme.

Kada je reč o srcu, pedijatri kardiolozi obavljaju sveobuhvatne preglede i testove kao što su ultrazvuk srca kako bi otkrili eventualne srčane probleme kod dece.

Takođe, pružamo specijalizovanu negu za pluća, uz provođenje spirometrije radi procene funkcije pluća i identifikacije respiratornih problema kao što su astma ili bronhitis.

Za mišićno-koštani sistem, pedijatrijski ortopedi pružaju dijagnostiku i terapiju za različite poremećaje i povrede. Od ranih znakova poremećaja u razvoju kukova do problema sa zglobovima ili mišićima, naši specijalisti su tu da pruže potrebnu negu i podršku vašem detetu.

Kroz individualizovan pristup i pažljivo praćenje, radimo sa vama kako bismo osigurali da vaš mališan ima zdravo srce, pluća i mišiće. Važno je da se eventualni problemi otkriju i reše na vreme kako bi vaše dete imalo optimalno zdravlje i kvalitetan život.

Foto: Promo/ Igor Grbić

Tu smo i kada Vam je potrebna pomoć u odrastanju vaše dece

Naši zdravstveni saradnici (logoped, defektolog, psiholog, nutricionista...) su vam na raspolaganju ukoliko Vaše dete ima probleme koji prate razvoj (problemi čitanja, pisanja..), problemi hiperaktivnosti i pažnje, probleme socio-emocionalnog razvoja i adaptacije, probleme sa ishranom i druge razvojne probleme. Rade se i testovi radi profesionalne orijentacije kako bi olakšali Vama i Vašem detetu izbor budućeg zanimanja.

Dobrodošli u Prime Medical Kids: Gde je zdravlje vašeg deteta naš prioritet

Kod nas, vaše dete je na prvom mestu. Sa toplim i prijateljskim okruženjem, osiguravamo da svaka poseta bude pozitivno iskustvo za vas i vaše dete.

Kontaktirajte nas već danas: Zakazivanje termina i više informacija

Zakažite termin kod nas i otkrijte kako možemo zajedno brinuti o zdravlju vašeg deteta. Posetite našu veb stranicu primemedicalkids.rs za više informacija.

(Telegraf.rs/PR)