"Prijatelj je imao kamere, videli smo šta je sin poslednje radio": Telegraf sa ocem nestalog tinejdžera

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na licu mesta nalazi se i policija koja neumorno traga za nestalim dečakom

Foto: Nikola Anđić

Za nestalim tinejdžerom D.S. (14) iz sela Kruščica kod Bele Crkve, traga se od ponoći, a njegov otac, van sebe, jedva je skupio snagu da nam ispriča sve detalje. Dok priča o nestalom sinu, oči su mu pune suza, pa se na tren sabere i priseća svega što bi moglo biti od pomoći u nalaženju dečaka.

Kako je za Telegraf.rs otkrio, psi tragači svakog trenutka treba da stignu ispred porodične kuće odakle će krenuti potragu. Ispred se nalazi i ogroman broj prijatelja i komšija koji su pritekli u pomoć nesrećnom čoveku.

"Patike su nađene 300,400 metara od kuće. Jedan prijatelj imao je kamere tu blizu pa smo vraćali i videli da je trčao", priča nam otac.

Ne isključuje mogućnost i da je dečak krenuo prema Rumuniji koja je blizu.

"Sve smo uzeli u obzir, ne vide se i tragovi", navodi dalje neutešni otac. Okupljeni neprestano komentarišu gde je sve mogao da prođe, pročešljali su ceo reon, a njega i dalje nema. "Možda se uplašio sad i sakrio negde, samo da ga nađemo", kaže jedan od komšija.

Na licu mesta nalazi se i policija koja neumorno traga za nestalim dečakom.

I nastavnice primetile promenu

D.S. je trenirao pet godina karate, u dobroj je kondiciji. Otac je otkrio da se u poslednje vreme udaljio i od društva.

"Roditelj sam, po pogledu sam video da nešto nije kako treba, ali nije hteo da kaže šta", rekao nam je. Kako tvrdi, čim je primetio da mu dete nije kako treba pomoć je potražio kod školskog psihologa, a onda i dalje. "Žena nam je rekla da je sve to prolazna faza, da može da se desi da se posvađa, da razbije nešto, ali niko nije očekivao da ode od kuće", otkriva naš sagovornik.

Majka mu je profesorka hemije u osnovnoj školi koju dečko pohađa. I nastavnice u školi primetile su da je odsutan. Na dan nestanka su mu zabranili telefon, jer ga je previše koristio, iz kuće je otišao samo sa jaknom i patikama koje su mu ispale usput dok je trčao.

Otac je zaplakao kad je pogledao sliku deteta, kaže usta su zabolela od pitanja šta mu je. "Stalno sam ga pitao šta ti je bre, pa makar mi imamo drugarski odnos", priča otac.

(Telegraf.rs)

Teme