Više od 20 jela svakog dana na meniju studentske menze u Novom Sadu: Za doručak i neka stara jela
Od marta prošle godine radi i restoran u prizemlju Spensa, u kom od 11 do 14.30 može da se posluži 500 porcija ručka
Više od 20 jela nalazi se svakog dana na meniju studentske menze u Novom Sadu, saopštio je Studentski centar Novi Sad, a ova kuhinja posluži dnevno i do 6.000 obroka. Restoran Studentskog centra Novi Sad ima vrlo raznovrstan i bogat jelovnik.
Studentima su za doručak na raspolaganju sendviči, pica, jaja, gibanica, više vrsta peciva, više vrsta sireva, šunkarice, pite, palačinke.
Ručak je još raznovrsniji. Pored obavezne supe, više raznovrsnih vrsta čorbi: ragu, čorba od povrća, čorba sa šampinjonima, paradajz čorba, krompir
čorba, salate, hleba i deserta na meniju su bečka šnicla, krmenadla, pečenje, ćureće belo meso, svinjski gulaš, pasulj, šaran, pastrmka...
Za večeru se služi filet oslića, špagete, pečeni pileći batak sa karabatakom, ćevapi, ražnjići, pileće belo meso, musakadž pohovani kačkavalj...
U ponudi je osam vrsta salata: sveži kupus, kiseli kupus, turšija, kiseli krastavac, mešana salata, cvekla, fileti paprike, salata od sveže mrkve.
U menzi se svakog dana posluži 600 porcija doručka, 3.500 ručka i 2.000 porocija večere.
- Velika menza Studentskog centra Novi Sad ima kapacitet da pripremi i servira 10.000 obroka dnevno. U prizemlju ima mesta za istovremeno posluživanje 400 studenata, a na prvom spratu ima mesta za posluženje još 248 obroka istovremeno.
Na oba sprata se služi hrana istog kvaliteta. Od marta prošle godine radi i restoran u prizemlju Spensa, u kom od 11 do 14.30 može da se posluži 500 porcija ručka.
Restoran na Spensu radi ako se proceni da su popunjeni kapaciteti u Velikoj menzi – kaže direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović.
Martinović ističe da se za pripremu hrane godišnje utroši 131 tona raznog mesa i ribe, oko 300 tona povrća i 40 tona voća, a da je prošle godine pripremljeno i posluženo 1.043.878 obroka.
(Telegraf.rs)