Zimska žurka na otvorenom: Na vrhu Tornika spremali ovaj srpski specijalitet
Kako su zadovoljni posetioci zaključili, ovaj nesvakidašnji spoj umetnosti za stomak i dušu, dodatno im je upotpunio boravak u bajkovitom zimskom ambijentu
Četvrtak je u Gold gondoli rezervisan za umetnost, a umetničkim sadržajem na vrhu planine turisti su obradovali i dušu i stomak. Gold Gondola je u saradnji sa Zlatiborskim Eko agrarom, svojim posetiocima pružila priliku da uživaju u toplim zalogajima jednog od omiljenih zlatiborskih jela - kačamaka uz čašu domaćeg, organskog mleka.
Dok se kuvao ovaj starinski specijalitet, ljubitelji umetnosti uživali su u radionici "Četkica i čašica", jedinstvenoj igri boja i toplih napitaka.
"Fantastičnim domaćim kačamakom i organskim mlekom iz domaće mlekare, častili goste, koji su na vrhu Tornika bili u zaista inpresivnom broju. Drugi umetnički utisak odnosi se na uživanje uz posluženje zajedno sa slikanjem pod vodećom ,,četkicom" akademskog slikara, a sve u ovom prelepom ambijentu", kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.
Ova gastronomska avantura na Zlatiboru ne samo da ističe bogato kulturno nasleđe regiona, već naglašava značaj očuvanja tradicionalnih metoda pripreme hrane i korišćenja isključivo prirodnih, organskih sastojaka.
"Posebno mi je drago da mi imamo šta da ponudimo i ovakva roba dokazuje da veliki trud i angažovanje stoji iza naših proizvoda, naših poljoprivrednika i ovakva okupljanja su kruna naše delatnosti. Današnji posetioci mogu uživati u šolji organskog mleka i kačamaku, koji je takođe sa organskim sirom i kajmakom, kao i u ovom lepom zlatiborskom Suncu - jednom rečju, hrana i za stomak i za dušu", istakao je direktor Zlatiborskog Eko agrara, Marko Marić.
Kako su zadovoljni posetioci zaključili, ovaj nesvakidašnji spoj umetnosti za stomak i dušu, dodatno im je upotpunio boravak u bajkovitom zimskom ambijentu.
(Telegraf.rs/B.I.)