Uživo IZ MINUTA U MINUT Autobus sleteo s puta kod Vrdnika, dan pun udesa u Srbiji: Evo gde su kolone

S. Ž.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Pratite uživo kakvo je stanje na putevima

Foto-kolaž: Telegraf, Marko Jovanović, radiomagnum.rs, RINA

Drugi dan Božića, nažalost, počeo je serijom tragičnih vesti iz Srbije, ali i regiona. U našoj zemlji od jutros je više osoba izgubilo život u saobraćajnim nesrećama, a ima i teško povređenih. Putevi su prohodni, ali treba prilagoditi brzinu. Sneg pada u celoj zemlji, a ove uživo možete pratiti šta se dešava na svim putnim pravcima.

13.50 Putnička vozila na Preševu čekaju 40 minuta da uđu u zemlju 

Putnička motorna vozila na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, čekaju 40 minuta, saopštilo je danas Javno preduzeće "Putevi Srbije". Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15, putička vozila na prelazima Horgoš i Bački Vinogradi, na izlazu iz zemlje, čekaju 20 minuta, koliko i na Gradini, na ulazu u zemlju. Na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 30 minuta, a za teretna motorna vozila je 120 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila. Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila, dodaje se u saopštenju.

12.42 Vatrogasci seku kamion da izvuku povređenog vozača posle udesa: Detalji nesreće kod Beščanskog mosta 

12.05  Autobus sleteo s puta na pravcu Vrdnik - Ruma

12:00 Putevi Srbije o stanju na putevima

Približavamo se za mnoge prvom radnom danu posle božićnih praznika, zbog toga je saobraćaj pojačan na svim glavnim putnim pravcima kao i na prilazima gradovima. Promena vremena i padavine otežavaju vožnju uz stvaranje snežnog pokrivača i u nižim predelima. Zbog niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, u kotlinama i klisurama.

RHMZ - PROGNOZA VREMENA ZA DANAS

Oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom slabog i umerenog intenziteta, što će u većini mesta usloviti stvaranje snežnog pokrivača. Kiša i

susnežica se samo još ujutru očekuju na jugu i jugoistoku Srbije, gde će biti malo toplije, a u Negotinskoj Krajini i tokom prepodneva. Vetar umeren, povremeno i jak severozapadni, na istoku Srbije i sa olujnim udarima, uveče u slabljenju. Temperatura će tokom dana biti u padu i posle podne i uveče će se kretati od -3 do 0 °S, na jugu i istoku Srbije oko +1 °S.

11.48 Na Iriškom vencu ka Novom Sadu sve stoji - kolona

11.40 Kakvo je stanje u Lučanima?

Sneg koji je pao na područje opštine Lučani sada nije doveo do smetnji u odvijanju saobraćaja niti snabdevanju električnom energijom. „Snega ima od 5 centimetara u nižim do 10 centimetara u višim predelima opštine Lučani. Situacija je za sada pod kontrolom. Svi putni pravci su prohodni, snabdevanje električnom energijom je redovno”, rekao je za RINU, Milija Milenković, pomoćnik predsednika opštine Lučani. Zimska služba opštine Lučani dežura 24 časa i tokom noći je bila na terenu, a u slučaju većeg snega i meštani dragačevskih sela priključiće se čišćenju, pre svega seoskih i nekategorisanih putnih pravaca.

11.20 Jeziv prizor na raskrsnici u Čačku: Dva vozila uništena u udesu, tragedija izbegnuta "za dlaku" 

10. 35 UZNEMIRUJUĆE Prve fotografije sa mesta užasa kod Zaječara: Vozač "opela" mrtav, delovi kola rasuti po putu 

Jedna osoba smrtno je stradala u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na izlazu iz Zaječara, na putu Zaječar – Negotin, kod Aptiva.

U sudaru tri automobila, koji se dogodio jutros oko 7.20, na putu Zaječar – Negotin, kod Aptiva, vozač automobila opel astra je izgubio život, dok je druga osoba, vozač citroena, koji je učestvovao u ovom sudaru, zbrinut na Urgentnom odeljenju zaječarskog Zdravstvenog centra, gde je u toku proces dijagnostike i ukazivanja inicijalne pomoći.

10.30 Kamion se okrenuo za 180 stepeni: Detalji udesa kod Šapca, kolaps na auto-putu

8.00 U udesu kod Kisača poginula žena

7.00 Stravičan udes u Novom Beogradu: Muškarac mrtav na licu mesta, automobil skroz smrskan

U stravičnom udesu koji se desio jutros oko 7 sati na Novom Beogradu poginuo je muškarac (46).

Kako saznajemo s lica mesta, vozač (46) se zakucao u stub i na licu mesta ostao mrtav.

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt.

(Telegraf.rs)