Dijana Ivković iz Gajdobre pravi najbolju picu u Srbiji: Dala savete zlatna vredne
Dijana je uspela da pobedi više od 40 takmičara, a kada je ušla u uži krug "borila se" protiv 14 muškaraca
Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta "Pekarijada", nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. U kategoriji za najbolju picu, pobedu je odnela Dijana Ivković.
Dijana je inače iz Gajdobre, živi i radi u Novom Sadu.Kako Dijana kaže, odmalena joj je bila želja da se bavi ugostiteljstvom, a onda se, kada je odrasla, zaposlila u jednoj piceriji i tu počinje njena priča.
Posle stečenog znanja, Dijana otvara svoju piceriju i time ostvaruje svoj dečji san.
"Igrom slučaja sam se prijavila. Dobila sam od svetskog prvaka, pica majstora, upustvo kako da se prijavim i rekao mi je da bi trebalo da se prijavim, i rekoh, što da ne, ajde, probaću, pokušaću, da vidim šta se tu dešava i eto, osvojila sam prvo mesto - kaže Dijana.
Dijana je uspela da pobedi više od 40 takmičara, a kada je ušla u uži krug "borila se" protiv 14 muškaraca.
Na pitanje kako se pravi najbolja pica, Dijana kaže da je, pre svega, potrebna originalnost.
"Ono što je mene možda izdvojilo od svih je originalnija receptura od ostalih. Sve pice koje sam pravila su bile drugačije i posebne na svoj način. Pica koja im se najviše dopala je pica kuće u mojoj peceriji, u pitanju je peperoni pica", otkriva ona.
Dijana je takođe otkrila šta je najvažnije i na šta treba obratiti pažnju kada spremate picu kod kuće.
"Moj savet je da se uvek pravi testo koje je više hlebno, zato što nijedno testo ne može ispasti kao u piceriji, zbog temperature peći. Možete zagrejati mermernu ploču i na njoj praviti picu. Uglavnom ide 60 odsto vode napsram brašna, najbolje je da koristite tip 400. Dodajte malo vode, šećera sa kvascem, vrlo malo soli i ulja", ispriča je Dijana za backapalankavesti.
(Telegraf.rs)