Deca iz Republike Srpske došla u odmaralište na Goču: Nema struje, a sneg napadao do 40 cm

Vreme čitanja: oko 1 min.

Problemi sa strujom u studeničkom kraju, na Goliji i Goču

Foto: Rina

Mnoga mesta u Srbiji ostala se bez struje usled velike količine snega koja je napadala u prethodnom periodu i oštetila žice sa električnim napajanjem. Na Goču napadalo je između 30 i 40 centimetara snega, a dečje odmaralište zbog kvara na strujnoj mreži moralo je da obezbedi napajanja agregatom.

Oko 280 učenika iz Srbije i Republike Srpske nalazi se u dečjem odmaralištu "Dobre vode" na Goču, gde zbog kvara na dalekovodima i dalje nema struje.

Upravnik dečjeg odmarališta na Goču Darko Milovanović kaže za portal olovka.info da sneg pada od juče, a da su problemi sa strujom višegodišnji problem.

"Uključili smo agregatsko napajanje. Snalazimo se. Nadamo se da će nadležni da reše taj problem", kaže Milovanović.

Samo u okviru pripremnog ansambla na Goču boravi četrdesetak dece.

"Ovo nam je drugi put da dolazimo na ove folklorne aktivnosti i ceo dan imamo neke radionice. Struje nekad ima, nekad nema", rekla je jedna od vođa grupe dece.

Radnik koji je angažovan na čišćenju snega kaže da od jutros čiste. Za sada je prohodno, a visina snježnog pokrivača je oko 40 cm.

U mestu Rudno, na obroncima Golije, kao i na Goču, napadalo između 30 i 40 centimetara snega. Bez struje je oko 500 domaćinstava u kraljevačkom kraju. Sneg pada u i zlatiborskom okrugu. Putevi su prohodni, na Zlatiboru i u Novoj Varoši najviše posla za putare. Na Kopaoniku sneg pada od sinoć i dostigao je 16 centimetara visine. Ovoga jutra izmerena temperatura je minus 5 stepeni, vidljivost je 600 metara i duva severoistočni vetar.

(Telegraf.rs)