GOLEADA HUMANOSTI SE NASTAVLJA: Timska igra Kristijana Belića i Fondacije Mozzart za lečenje Sergeja Petkova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Humanitarni fond Mozzart Bet Superlige u septembru dostigao 710.000 dinara

Foto: Promo/ Touch N Touch

Mozzart Bet Superliga se zahuktava, kao i goleada humanosti na asistenciju Fondacije Mozzart koja ove sezone za svaki pogodak na domaćem prvenstvu donira 10.000 dinara.

Humanitarni fond je u septembru dostigao iznos od 710.000 dinara, za šta su najzaslužniji Partizan i vezista Kristijan Belić. Mladi fudbaler crno-belih maestralno je asistirao saigračima i pogurao svoj tim ka vrhu tabele i uz titulu najkorisnijeg igrača Mozzart Bet Superlige u septembru dobio je priliku da svoj doprinos pruži i van terena. Humanitarna sredstva usmerio za lečenje šesnaestogodišnjeg Sergeja Petkova koji boluje od teške bolesti spina bifida.

-Zaista je lepa stvar ovo što radi Fondacija Mozzart, jer nam pruža priliku da pomognemo ljudima kojima je to potrebno. Ne znam da li nešto slično postoji u svetu, možda u nekim većim ligama. To mi svakako daje još veću motivaciju da budem što bolji, a verujem i ostalim fudbalerima. Iskreno, ovo je nešto što ispunjava mene kao ličnost i daje mi nadu - poručio je Belić.

Zahvaljujući donaciji trenutno najboljeg asistenta lige i Fondacije Mozzart, porodica Petkov moći će da nabavi "CoughAssist" aparat koji će Sergeju pomoći da izbegne česte infekcije i eventualnu hospitalizaciju. Sergej ne može samostalno da diše, jede i hoda, od mršavosti i konstantnog sedenja dobio je skoliozu i kifozu, a takođe ima i dekubitnu ranu. Izgubio je i glas, pa su mu neophodni redovni logopedski tretmani kako bi se glasne žice, koje su atrofirale, vratile u prvobitno stanje. Iscrpljeni dugogodišnjom rehabilitacijom i traženjem rešenja za Sergejeve probleme, roditelji nisu u mogućnosti da obezbede sve što mu je neophodno za život sa što manje bola i svakodnevnih izazova.

-Zahvaljujem Fondaciji Mozzart jer je ovo zaista ogroman poklon za nas i Sergeja. On ima problem sa plućima i 24 časa dnevno je na kiseoniku, zbog čega mu je neophodan "CoughAssist" aparat. Kao što je Kristijan Belić junak koji u svakom trenutku ostavlja srce na terenu kako bi postigao gol za svoj klub, tako je Sergej junak u životu, jer već godinama bije životne bitke, uvek sa osmehom i pun životne energije. Fondacija Mozzart na ovaj način uči fudbalere kako da budu humani - istakla je Vesna Petkov, Sergejeva mama.

Novu sezonu humanosti Mozzart Bet Superlige otvorio je prvotimac crveno-belih Žan Filip Kraso koji je proglašen za najboljeg igrača u avgustu i prikupljeni iznos od 1.080.000 dinara tada je usmerio za novi dom porodice Obradović iz Zubinog Potoka. Fondacija Mozzart će i tokom narednih meseci nastaviti svoju humanu misiju u timskoj igri sa fudbalerima domaćeg šampionata.

(Telegraf.rs/PR)