Umro Čačanin Relja Dabić, čuveni trgovac i jedan od najstarijih navijača na tribinama Borca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osnovnu i Ekonomsku školu završio je u Čačku * Vanredno, uz rad u "Slobodi" završio je Ekonomski fakultet

Foto; RINA/privatna arhiva

Grad na Moravi rastužila je vest da je preminuo Relja Dabić, jedan od istaknutijih Čačana. Rođen je 1942. godine, ime je dobio po rano preminulom ujaku Relji Kovačeviću. Detinjstvo je proveo u nemaštini i isčekivanju kada će mu otac doći sa robije, navodi Rina.

Do 1963. godine, uz školovanje i rad, raznosio je mleko što je bio značajan izvor prihoda za njegovu porodicu i bio je jako ponosan na to. Osnovnu i Ekonomsku školu završio je u Čačku. Vanredno, uz rad u "Slobodi" završio je Ekonomski fakultet.

Profesionalnu karijeru započeo je u "Slobodi“ kao referent pa zatim kao šef prodaje, da bi kasnije prešao u "Partizan“ gde je radio kao šef prodavnice do 1980. godine, kada postaje direktor maloprodaje. U "Partizanu“ je proveo 18 godina.

Godine 1989. izabran je za predsednika Republičkog odbora sindikata radnika trgovine, tu je proveo 3 mandata radeći odgovorno punih 12 godina.

Velika ljubav bio mu je fudbal. Počeo je na livadi sa zapuštenom travom u blizini Zapadne Morave. Najpre je igrao u pionirima "Borca", a kasnije u podmlatku i seniorima "Slobode“. Po odlasku u penziju, zajedno sa svojim drugovima iz detinjstva, nastavio je da prati "Borac" i "Slobodu", redovno idući na utakmice.

Izdržao je mnoge životne borbe, preminuo je 6. septembra. Iza sebe je ostavio porodicu punu zahvalnosti i poštovanja, ponosnu na njegovu dostojanstvenost i roditeljsku požrtvovanost.

(Telegraf.rs)