Prvo padali delovi fasade, a sada čitave cigle: Zid oronule fabrike u Leskovcu pretnja je svakom prolazniku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Leskovčani koji žive u neposrednoj blizini plaše se i za svoju bezbednost, ali ponajviše za svoju decu koja neustrašivo prolaze pored samog zida, pa čak i ulaze da se igraju u napušteni kompleks fabrike

Zid oronule fabrike "Toma Kostić" u centru Leskovca pretnja je za građane koji prolaze Ulicom Dimitrija Tucovića u kojoj se ona nalazi.

Nekadašnja tekstilna fabrika "Kosta Stamenković" u centru Leskovca postala je ruina. Veliku opasnost po prolaznike predstavlja zid fabrike koji se svakodnevno urušava, piše Rešetka.

Leskovčani koji žive u neposrednoj blizini plaše se i za svoju bezbednost, ali ponajviše za svoju decu koja neustrašivo prolaze pored samog zida, pa čak i ulaze da se igraju u napušteni kompleks fabrike.

Ranije je tu bila postavljena plava traka kao znak upozorenja, ali je nju neko skinuo. Svakodnevno padaju crepovi i cigle na ulicu i na kraju će neko da nastrada.

Blizu fabrike je i Tehnička škola gde svakodnevno prođe više od 1000 đaka što predstavlja veliki rizik za pešake, ali i vozače i bicikliste.

U Građevinskoj inspekciji su još 2019. godine tvrdili da su stečajnom upravniku u Leskovcu i nadležnoj Agenciji u Beogradu dostavili rešenje o zabrani korišćenja objekta i naložili sanaciju zida koji ugrožava bezbednost građana.

- Ako u dogledno vreme ne izvrše sanacije pomenute krovne konstrukcije i zida inspektor će preduzeti druge zakonom propisane mere. To su prinudno izvršenje preko trećeg lica - kazao je tada Saša Pešić, šef Odeljenja za inspekcijske poslove.

U momentu njegove izjave sa zidova su otpadali delovi fasade i malter. Danas cele cigle.

(Telegraf.rs)