Jeziv snimak nasilja zgrozio Srbiju: Čovek motkom bije konja, jadna životinja se rita i pokušava da pobegne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snimak nasilja kruži mrežama, video je objavio Pavle Bihali na Tviteru, kao i mnoga druga udruženja za zaštitu životinja na svojim profilima

Foto: Pixabay

Snimak na kojem se vidi kako čovek svom snagom, dugačkom motkom tuče konja, kruži već danima društvenim mrežama. Ovaj snimak su mnoga udruženja za zaštitu životinja podelila na svojim profilima.

Pretpostavljamo da je čovek sam taj snimak objavio na svom Tik toku, jer na njegovom profilu postoje mnogi videi ove životinje koje on, vlasnik, pravi kao "šalu" uz određenu numeru koja ih prati. Tako je i ovaj stravičan snimak objavljen uz pesmu "Udri mujo", a na snimku vlasnik konja bije jadnu životinju koja odskakuje i rita se zadnjim nogama. Ubrzo je i sam snimak uklonjen sa pomenutog Tik tog profila vlasnika.

Pavle Bihali, predsednik pokreta Levijatan, oglasio se na svom Tviter nalogu.

- Za ovakvog, samo nasilje, jer nasiljem se leči nasilje. Stoko bezrepa, ne dao ti Bog da dođem do tebe pre policije. - napisao je Bihali i podelio pomenuti video.

Naša redakcija pozvala je Bihalija koji je prokomentarisao ceo slučaj.

- Ne mogu da pričam ništa dok je istraga u toku. Prijavljeno je i identifikovano je lice. Postoji pomak, znamo ko je i mislim da će biti uhapšen. Kazna za to je, znate i sami, smešna, da ne kažem simbolična, ali je bitna da bi se ipak kaznio na ovaj ili onaj način - kaže on.

Zbog veoma uznemirujućeg sadržava video nećemo objaviti.

(Telegraf.rs)