"Baklave su bolje u Turskoj": Turkinja došla u Srbiju, otkrila šta joj smeta, ali i da obožava pečenje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi koji žele da posete Srbiju, obavezno moraju da vide Savu i Dunav i naravno da jedu pečenje

Kažu da je novinarski posao najlepši, a posebno onda kada sasvim slučajno nađete zanimljivu priču. Tako smo mi, šetajući gradom, spazili mladu devojku koja nas je pozdravila na "klimavom" srpskom jeziku, a kada smo je pitali odakle je, rekla je da je iz Turske.

Nismo mogli a da je ne pitamo kako joj je kod nas i zašto je baš odabrala da dođe u Srbiju, kad znamo da je Turska jedna od omiljenijih destinacija za letovanje našim ljudima, ali je teško naći njihove državljane kod nas.

- Ja sam iz Turske, iz Istanbula tačnije. Došla sam ovde pre pet meseci i ovde mi je jako lepo. Moji mama i tata su iz Pazara, ja sam dolazila pre, ali sada sam došla da posetim Srbiju i nastavila sam ovde da živim. Volim vaš narod, malo je teško za život ovde, sve je skupo, nije jeftino, ali uspevam - rekla nam je Punar Mujir.

Punar je dala i savet svima koji žele da posete Srbiju. 

- Svi koji žele da posete Srbiju, obavezno moraju da vide Savu i Dunav i naravno da jedu pečenje. Sarmu nisam jela, ali planiram sve da probam. Ja pričam novopazarski, ali učim lepše da pričam, ide polako ali uspevam - priča nam.

Razmenili smo koju i o čuvenoj poslastici. Punar je bila pristrasna, a možda i ne...

- Baklave su naravno lepše u Turskoj - kaže nam kroz osmeh mlada devojka.

Ko je probao baklave u obe države, najbolje zna.

(Telegraf.rs)