Vatrogasno-spasilački tim iz Srbije uputio se ka Volosu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grčka se već danima bori sa katastrofalnim požarima

Vatrogasno-spasilački tim iz Srbije, koji je noćas stigao u Solun, kako bi bratskom grčkom narodu pomogao u gašenju požara koji su zahvatili ovu zemlju, uputio se ka gradu Volosu. Naši vatrogasci biće angažovani na gašenju požara u regionu Tesalija, saopštio je MUP, a prenosi Tanjug.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, naložio je da Sektor za vanredne situacije MUP-a uputi Grčkoj vatrogasno-spasilački tim od 36 vatrogasaca-spasilaca i 14 vatrogasnih vozila koji će pomoći u gašenju požara.

Takođe, upućena su i dva pripadnika medicinskog tima sa sanitetskim vozilom.

Ovi timovi biće raspoređeni na lokacije gde je pomoć najpotrebnija.

Grčka se već danima bori sa katastrofalnim požarima, a najkritičnija situacija je na Rodosu, ali i u mnogim drugim predelima zemlje.

Na ruku požarima ide i veoma jak vetar, ali i ekstremno visoke temperature, koje su danas na širem području Larise i Atine dostigle 45°C.

Iako se sutra u Grčkoj očekuje pad temperature vazduha za pet do 10 stepeni, pri čemu će se u svim predelima spustiti ispod 40°C, vreme će ostati i dalje suvo i vedro, uz veoma jak severni vetar, a padavimne se ne očekuju ni u narednih 10 dana.

(Telegraf.rs)