Lepota je prolazna, glad nije: Ovde Srbi dolaze zbog najboljeg gulaša na svetu, nama su dali i savet za udaju
"Kolubarski kotlić" okupio je iskusne kuvare, i stare i mlade, a svi su za Telegraf.rs su pristali da otkriju svoje tajne
U nedelju, 23. jula, u Lajkovcu, uspešno je održana još jedna tradicionalna revija kulinarskih specijaliteta "Kolubarski kotlić 2023".
Pre tačno 13 godina, održano je prvo takmičenje u kulinarstvu, kraj Kolubare, gde se najradije okupljaju lovci, iskusni kuvari, ali i ljubitelji odličnog druženja.
Ove godine, takmičilo se 16 ekipa, iako su organizatori očekivali veći broj. Međutim, neki su odustali zbog nestabilnih vremenskih prilika koje su poslednjih dana pogodile Srbiju.
Kulinarske specijalitete ocenjivali su vitezovi kulinarstva Radovan Subin i Jožef Greguš.
Kako smo zatekli odlično raspoložene takmičare, skoro svi su rado razgovarali sa nama, a ovogodišnji pobednik, Mihajlo Savić, čiji tim su činili i sin Nikola i snajka Ivana, još tokom pripreme gulaša su istakao je da učestvuju već 13 godina, ali da pobedu ne očekuju.
Ipak, vitezovi kulinarstva su doneli odluku da su Simići bili najbolji na ovogodišnjoj tradicionalnoj reviji "Kolubarski kotlić", a prvom mestu se najviše obradovala snajka Ivana.
- Gulaš je mađarsko nacionalno jelo. Kada uzmete zalogaj gulaša, treba da osetite i slatko i gorko i ljuto i kiselo u istom momentu - rekao nam je član žirija Radovan Subin.
Takmičarima koji su osvojili prvo, drugo i treće mesto, pehare je uručila direktorka Turističke organizacije Dušica Jovičić, a zahvalnice predsednik Lovačke sekcije Dragan Radović Malajac, Oni su ujedno bili i organizatori manifestacije.
Inače, "Kolubarski kotlić" postao je turistička ali i gastronomska manifestacija Lajkovca koja, iz godine u godinu, okuplja veliki broj ljubitelja kulinarstva, lova i dobrog druženja.
Kako je sve izgledalo, pogledajte u videu na početku teksta.
(Telegraf.rs)