"Svet se ruši, al telefon se ne ispušta": Zaječarci koji su snimali požar na meti komentara što "nisu pomogli"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meštani Zaječara su snimali vatrenu stihiju kako guta ove stambene objekte, a zbog tog čina našli su se na meti kritika iako je danas to uobičajena stvar

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Nakon velikog požara koji je izbio tokom noći u zaječarskom selu Kotlujevac, mnoštvo komentara preplavilo je ovu objavu, a na meti kritika su se našli ljudi koji su snimali kuće u plamenu. 

Informacija praćena snimkom da su izgorele tri kuće, i da povređenih nema brzo se proširila društvenim mrežama.

Meštani Zaječara su snimali vatrenu stihiju kako guta ove stambene objekte, a zbog tog čina našli su se na meti kritika iako je danas to uobičajena stvar.

Često, radi informisanja javnosti, građani snime udes, požar, rupu na putu i drugo, kako bi upozorili ostatak stanovništva.

"Umesto da pomognu, oni snimaju", "Lakše snimiti nego pomoći", "Šta snimate, što ne uzmete crevo, kofe, da pomognete bilo kako ljudima", "Pa pomozite komšiji", samo su neki od komentara osude za meštane koji su snimali požar.

Dok jedni smatraju da je ovo sraman čin i da treba imati obzira prema ljudima čije su kuće, drugi pravdaju meštane da ipak nisu mogli ništa da učine zbog obima požara i da je prilazak ovakvom požaru vrlo opasan korak.

"Prilaziti ovakvom požaru znači samo ugroziti sebe, tu su vatrogasci. Ajde svi pomagači u jedan autobus pa u Zaječar", jedan je od komentara u odbranu Zaječaraca.

Podsećamo, jak pljusak, olujni vetar i sitniji grad uz grmljavinu i munje zahvatili su Zaječar i okolinu tokom 21. uveče, a još se ne zna kolika je šteta pričinjena.

Iz sela Veliki Izvor stanovnici su naveli da mnoge kuće prokišnjavaju jer su ostale bez crepova, pao je jedan dalekovod, oštećene su štale i pomoćni objekti, a selo je ostalo bez struje.

I u gradu je bilo oštećenja na krovovima i elektro-mreži.

(Telegraf.rs)