Oluja oborila četiri bandere i dva stabla na put Niš-Priština, saobraćaj obustavljen na dva sata

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na nekoliko mesta u gradu visokonaponski kolovozi pali su direktno na kolovoz

Foto: Telegraf

Zbog pada četiri bandere i dva stabla na kolovoz, saobraćaj na putu Niš-Priština, na deonici preko Mramorskog brda sinoć je bio u prekidu skoro dva sata, rekao je danas niški gradski većnik Nenad Stanković.

"Zajedničkom akcijom ekipa Elektrodistribucije Niš i Javno komunalnog preduzeća Mediana uspeli smo da za jedan sat uklonimo stubove i stabla i ponovo omogućimo normalno funkcionisanje saobraćaja u tom pravcu", rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, najviše štete u Nišu oluja je pričinila u međublokovskim delovima, jer su stabla padala na parkirana vozila.

"Do jutros smo po prijavama građana evidentirali 60 palih stabala, a imali smo i četiri prijave o padu krovova. Sa stambene zgrade kod Tržnog centra Delta planet odleteo je deo limenog krova i pao je kod benzinske pumpe, ali pukom srećom niko nije povređen", rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, na nekoliko mesta u gradu visokonaponski kolovozi pali su direktno na kolovoz, ali su ekipe Elektrodistribucije brzo reagovale po prijavama građana i nije bilo problema sa tim.

On je istakao da su od sinoć od 23,30 časova ekipe Eelektrodistribucije Niš, vatrogasci i radnici zelenila Javno komunalnog preduzeća Mediana neprekidno na terenu i otklanjaju posledice nevremena, po prioritetima. Stanković je kazao da se još ne može govoriti kolika je šteta pričinjena tokom nevremena.

(Telegraf.rs)