Olujni vetar razvalio vrata na marketu, kiša natopila objekat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kao što smo ranije i najavili, veoma snažan grmljavinski sistem stigao je i do Srbije.

Nakon što je snažna grmljavinska oluja počela da kosi prvo sever Srbije, pa nastavila dalje da tutnji ka Beogradu i dalje, društvene mreže preplavljene su apokaliptičnim snimcima, čini se kao da je smak sveta.

Korisnica društvene mreže Tik Tok Jelena Milošev podelila je snimak iz jednog marketa u Novom Sadu koji je poplavljen od kiše.

Da stvar bude još gora, usled jakog vetra, razvaljena su i vrata, pa je voda mogla lakše da prodire. 

- Vrata su otkinuta, kiša ulazi unutra, ovo je haos - rekla je.

Veoma snažna grmljavinska oluja prvo je zahvatila Sremsku Mitrovicu. Potom se dalje širila, a naši čitaoci nam javljaju da u pojedinim gradovima Vojvodine nestaje struje. U Batajnici, svedoči naš reporter "lomi i puca", da se retko ko usuđuje da otvori prozor.

Kao što smo ranije i najavili, veoma snažan grmljavinski sistem stigao je i do Srbije.

Ovaj olujni sistem prethodno je pogodio naš region, odnosno Sloveniju, Hrvatsku i BiH i doneo im superćelijske oluje sa gradom i orkanskim vetrom. Nažalost, bilo je i žrtava, a pričinjena je i ogromna materijalna šetata.

Ove večeri ovaj grmljavinski sistem stigao je i do severozapada Srbije i prvi na udaru su se našli Bačka, Srem, Mačva i Podrinje. Olujni sistem praćen je gradom, olujnim vetrom, veoma obilnim pljuskovima i snažnim električnim pražnjenjem, a postojaće opasnost i od orkanskih udara vetra.

Na pojedinim lokacijama očekuje se da padne i preko 30-40 mm kiše po kvadratnom metru.

(Telegraf.rs)