JKP Vodovod i kanalizacija: Ne koristite pijaću vodu za navodnjavanje, primetna neracionalna potrošnja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog visokih temperatura postavljene su cisterne sa pijaćom vodom na više lokacija u gradu

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U JKP "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad navode da je sistem snabdevanja stabilan iako je povećana potrošnja vode, piše RTV.

Zbog visokih temperatura postavljene su cisterne sa pijaćom vodom na više lokacija u gradu, kao i česme na hidrantima u najfrekventnijim ulicama, kaže Borislava Latinović iz tog preduzeća.

- Sistem je trenutno stabilan, imamo dovoljne količine pitke vode, ali naš apel je i dalje na snazi, neracionalna potrošnja je i dalje evidentna, naročito u večernjim časovima, kada je većina naših sugrađana kod kuće. Svake godine, posebno na početku letnje sezone apelujemo na sugrađane da budemo svi odgovorni, i da se pijaća voda kao jedan dragocen resurs koji nije neiscrpan, ne koristi za navodnjavanje, zalivanje betonskih i travnatih površina, već upotrebljava u svoju osnovnu namenu a to je u sanitarne svrhe i kuvanje ili piće - navela je ona.

Dodaje i da su postavljene cisterne sa pijaćom vodom na dve lokacije u Novom Sadu.

- Postavili smo cisterne sa pijaćom vodom, trenutno na dve lokacije, u centru ispred Gradske kuće i kod Futoške pijace. Postavljene su i česme na hidrantima u samom centru, jedna je i na Bulevaru oslobođenja kod Merkatora i molimo sugrađane da se odgovorno odnose prema gradskom mobilijaru, jer je to imovina svih nas - kaže Latinović.

(Telegraf.rs)