Gledamo u budućnost: Lansiran portal za popularizaciju nauke "Telegraf nauka"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Direktor "Pošta Srbije" istakao je u svom obraćanju i to da je naš portal prepoznao kao partnera jer i "Pošta Srbije" želi da se digitalizuje i modernizuje, te je dodao da je njihova želja da upravo budu lideri u tom procesu digitalizacije.

Srbija je od danas bogatija za novi internet portal, ali ne običan: Telegraf.rs lansirao je novi portal Telegraf Nauka koji će kroz tekstove, intervjue i video sadržaj popularizovati nauku u Srbiji i regionu. U prostorijama Telegrafa organizovana je svečanost tokom koje je direktor "Pošta Srbije" Zoran Đorđević, u prisustvu menadžemta Telegrafa, "lansirao" portal Telegraf nauka.

Naša redakcija preopoznala je potrebu građana Srbije, ali i države, da u moru vesti iz kategorija zabave, crne hronike i informative, publici ponudi nešto drugačiji sadržaj. Zato će na našem novom sajtu svim generacijama biti dostupan zanimljiv, inovativan i edukativan sadržaj, kroz koji ćemo moći zajedno da učimo. Intervjui, analize, vesti o novim naučnim postignućima i istraživanjima biće svakodnevno objavljivani na novom domenu Nauka.telegraf.rs.

Čast da pokrene novi sajt imao je direktor JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević, kao jedan od glavnih partnera projekta, koji se obratio prisutnima.

- Zadovoljstvo mi je da u ime "Pošte Srbije", prisustvujem pokretanju specijalizovanog portala Telegrafa, koji će od sada pored vesti i mobilne aplikacije obuhvatiti i teme iz nauke i tehnologije, na poddomenu Telegraf nauka - rekao je Đorđević.

Direktor "Pošte Srbije" istakao je u svom obraćanju i to da je naš portal prepoznao kao partnera, jer i "Pošta Srbije" radi na digitalizaciji i modernizaciji, te je dodao da ovo javno preduzeće ima želju da bude lider i u procesu digitalizacije.

- Verujemo da će korisnici ovog portala, kojih ima preko 3,5 miliona i koji svakodnevno čitaju vesti, od danas imati mogućnost da, kada su u pitanju nauka i tehnologija, saznaju sve aktuelnosti i novine na domaćem i svetskom tržištu. Moći će da vide kako i u kom pravcu se razvija digitalizacija u Srbiji, a sa druge strane ono što je nama bitno kao "Pošti Srbije", da vide koliko smo odmakli i na koji način izlazimo u susret i možemo biti od koristi svojim klijentima.

Na kraju Đorđević se zahvalio na saradnji i istakao da i naš portal i "Poštu Srbije" vidi kao lidere u svojim oblastima.

- Želim da zahvalim Telegrafu na tome što nas je prihvatio kao partnera i verujem da ćemo zajedno uspeti u tome da budemo lideri, svako u svojoj oblasti, u interesu naših građana.

Poruku povodom otvaranja portala Telegraf nauka poslao je i direktor i glavni i odgovorni urednik portala Telegraf. rs Igor Ćuzović.

- Ovo je veliki dan za Telegraf, ali i za popularizaciju nauke u Srbiji i regionu. Veoma smo zahvalni Pošti Srbije i direktoru Đorđeviću što su prepoznali ovaj projekat i pomogli da on ugleda svetlost dana, čime su još jednom potvrdili ulogu Pošte kao državne i državotvorne institucije prvog reda. Nadam se da će što više ljudi, a pogotovo mladih, svakog dana na Telegraf nauci čitati intervjue sa naučnicima, analize važnih otkrića, kao i najnovije vesti iz sveta nauke, oblasti koja je nama ljudima i podarila sve dobro što imamo kao civilizacija. Već 20 godina, koliko sam u novinarstvu, imam veliku želju da se pokrene nešto nalik Galaksiji, časopisu koji je pre 50, 40, 30 godina obrazovao generacije i generacije mladih ljudi, od kojih su mnogi postali vrhunski intelektualci. I konačno se sada to dešava - rekao je Ćuzović.

(Telegraf.rs)