Milićević: Štete od poplava u školama u Rekovcu i Kragujevcu biće sanirane

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru sa direktorima ove dve škole, Biljanom Matić i Sinišom Kojićem, ministar je najavio da će nakon procene štete koju će izvršiti nadležna komisija

Foto: Marko Jovanović

Vršilac dužnosti ministra prosvete Srbije Đorđe Milićević obišao je danas škole u opštini Rekovac i gradu Kragujevcu koje su pretrpele štete tokom nedavnih poplava u Srbiji i rekao da će Vlada učiniti sve kako bi šteta bila sanirana.

U razgovoru sa direktorima ove dve škole, Biljanom Matić i Sinišom Kojićem, ministar je najavio da će nakon procene štete koju će izvršiti nadležna komisija, Ministarstvo i Vlada Srbije učiniti sve kako bi se šteta što pre sanirala, rekonstruisala sva oštećenja, i omogućilo normalno obavljanje nastavnih aktivnosti.

Milićević je sa pomoćnikom za predškolsko i osnovno obrazovanje Milanom Pašićem rano jutros obišao područno odeljenje Osnovne škole "Svetozar Marković" u selu Ursule kod Rekovca, saopštili su iz kabineta ministra.

Naveli su da je zgrada škole u Ursulama teško oštećena u poplavama, kao i zgrada Doma kulture koja deli dvorište sa školom. Kako su precizirali u školi su stradali podovi, nameštaj, zidovi, a poplavljen je i veći broj knjiga.

Srednja stručna škola u Kragujevcu takođe je pretrpela štetu usled izlivanja kišne kanalizacije, radionice u kojima su učenici obavljali stručnu praksu bile su poplavljene do visine od oko 30 centimetara, a primetna su oštećenja i na zidovima i fasadi.

(Telegraf.rs)