Vanredno u požeškom kraju: Najteža situacija nakon nevremena u selu Glumač, meštani strahuju od novih padavina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na teritoriji šest mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija

Foto: RINA

Nakon katastrofalnog nevremena koje je i sinoć pogodilo teritoriju požeške opštine, meštani još uvek sabiraju štetu i pokušavaju da osposobe prilazne puteve do svojih kuća. Veoma teška situacija je u Glumač.

- Izlili su se bujični potoci, što nam je napravilo ogromne probleme. Poplavljeno je oko 30 hektara zemlje, najviše su stradali kukuruz i pšenica. Pored toga voda je ušla i u jedan objekat i pod vodom se našao ceo stadion. Bujica je uništila na jednom mestu put koji je glavna veza sa našom opštinom i sada smo doveli tešku mehanizaciju kako bi napravili vezu sa našom opštinom - kazao je za RINU, Branko Mihajlović predsednik mesne zajednice Glumač.

U ovom selu poplavljena je i pruga, pa je železnički saobraćaj bio u zastoju.

Na teritoriji šest mesnih zajednica uvedena je vanredna situacija. Najkritičnije je u MZ Otanj, u Gornjoj, Donjoj i Srednjoj Dobrinji, kao i u MZ Prilipac.

- Na samom ulasku u opštinu u naselju Jovićevići voda je prodrla u nekoliko domaćinstava i vatrogasci su na terenu. Nažalost obilne padavine napravile su pravu katastrofu najviše je ugrožena putna infrastruktura, pre svega opštinski i makadamski putevi, u prekidu je i železnički saobraćaj između Glumača i Kalenića. Informacije nam svakog momenta pristižu sa terena, imamo velikih problema u čitavoj opstini, rekao je Đorđe Nikitović predsednik opštine Požega.

Na magistralnom putu Čačak - Požega u mestu Tučkovo usled obilnih padavina došlo je do odrona zemljišta koje se našlo na obe kolovozne trake.

Putarske ekipe rade su na raščišćavanju ove deonice i tom prilikom stvorile su se gužve u oba smera.

Ulice Gornjeg Milanovca pod vodom

Nevreme ni ovaj put nije zaobišlo gornjomilanovački kraj gde je takođe pričinjena velika materijalna šteta.

(Telegraf.rs)