"Rodila sam mu troje dece dok je bio u zatvoru": Ispovest Maje žene najpoznatijeg zatvorenika

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ističe da je znala za njegove kriminalne radnje dok su se zabavljali

Printskrin/Blic TV

Supruga najinteligentnijeg srpskog zatvorenika Đorđa Vasiljevića Atile, Maja Vasiljević, otkrila je koliko breme nosi biti u braku sa zatvorenikom.

Zbog pljački beogradskih pošti i radnji, Majin suprug, koji je svojevremeno proglašavan najpametnijim srpskim osuđenikom jer mu je izmeren koeficijent inteligencije 141, proveo je iza rešetaka 13 godina, a za to vreme Maja je ostala uz njega i rodila mu je troje dece tokom njegovog služenja kazne, piše Blic.

- Prvo sam zatrudnela sa Andreom, a onda je Đorđe otišao u zatvor. Luka je rođen tri meseca pre nego što će Đole doći kući, a Lazar regularno - kaže Maja.

Ističe da je znala za njegove kriminalne radnje dok su se zabavljali.

- Znala sam sve šta je on to radio. Na to sam gledala kao na njegov posao. Da ide da pljačka, da uveče ide negde, ujutru se vraća. To je bilo normalno. On je prema meni bio dobar. Ja sam ćutala, gledala u njega i čekala da mu prođe pubertet - kaže Maja Vasiljević i dodaje da je radila na njivama dok je on boravio u zatvoru.

Maja dalje priča da se jednom prilikom Vasiljević pokušao da se ubije, kako bi ona mogla "da nastavi dalje".

- Isekao je vene da bi meni bilo lakše da odem od njega. Ne znam šta je mislio u tom trenutku. Bio je klinički mrtav. Otišla sam u posetu kod njega i rekla da je to sad uradio i nikad više. Kada sam mu rekla da ako opet bude uradio to, ja ću sebi da oduzmem život isto - kaže Maja.

Tražila sam mu da se više nikada ne bavi kriminalom

Maja se priseća situacije kada je Đorđu postavila ultimatum jer je tokom jednog slobodnog vikenda napravio prekršaj.

- Godinama se radilo na tome da on bude bolji. Kada je imao vikend, pa kada je uhapšen ponovo... Ušao je u zlataru... Nije se vratio kući, čekala sam ga, bila sam trudna sa Andreom osmi mesec. Pozvao me je i rekao da je ponovo uhapšen - ja sam mu poželela da crkne. Bila sam jako ljuta i ostavila sam ga osam meseci bez posete. Morao je da shvati kako je kad me nema. On mi je pisao da me voli i da me ljubi, nisam htela da slušam. I onda sam mu iz čista mira u posetu sa Andreom i rekla mu da pogleda i da je to njegova ćerka. Tražila sam mu da se više nikad ne bavi kriminalom, inače mi odosmo - priča Maja.

Maja kaže da je njihovoj deci objasnila da je tata u zatvoru jer je pogrešio i da za svoju grešku mora da plati.

"Najstarijoj ćerki su pričali da je ološ kao njen otac"

Najstarija ćerka Andrea najviše uvreda trpela zbog toga što joj tata služi zatvorsku kaznu.

- Najstarije dete su deca zadirkivala najviše. Sakrivali su joj stvari, vikali da je dete kriminalca, da je ona ološ kao njen otac, ćuškali je na ulici... Nisam se družila ni sa kim, odnos komšija prema meni je bio nikakav. Niko me nije pitao kako je meni, distancirala sam se svojom voljom od ljudi i živela sam za dan kada će naša porodica biti na okupu - kaže Maja i dodaje da je njihovoj deci objasnila da im je tata u zatvoru jer je pogrešio i da za svoju grešku mora da plati.

Za to vreme, Maja je radila razne fizičke poslove, a pomoć je imala i od svoje svekrve.

- Finansijski nam je pomagala njegova majka. Ja sam išla u hladnjaču da prebiram jabuke, radila po njivama - kaže Maja.

Izlazak Đorđa Vasiljevića Atile iz zatvora

Maja kaže da su porodično bili presrećni kada je Đorđe izašao iz zatvora, ali da su imali problem kasnije sa zaposlenjem i prihvatanjem okoline.

- On nije mogao da se zaposli, uvek ga je pratilo to da je došao iz zatvora i da nema mesta za njega. Brao je duvan dok čovek nije saznao ko je. Trebalo je dve godine da ga prihvate komšije... Kada smo otvorili igraonicu deca su se igrala besplatno u igraonici. Onda smo morali da otvorimo kafanu da pokrijemo troškove - ispričala je Maja.

(Telegraf.rs)