Počela najavljena kiša: Pada u Beogradu, evo gde se očekuje u naredna 2 sata, biće i grmljavine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom dana naoblačenje sa padavinama iz severnih i zapadnih krajeva proširiće se i na ostali deo zemlje

U Beogradu je nešto pre 8 sati počela da pada najavljena kiša, a kako je na svom sajtu najavio RHMU, ona se u naredna dva sata očekuje i u Vojvodini,  zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji.

Biće oblačno sa pljuskovima i grmljavinom.

Tokom dana naoblačenje sa padavinama iz severnih i zapadnih krajeva proširiće se i na ostali deo zemlje uslovljavajući i pad temperature tako da se maksimalne vrednosti očekuju od 12 °S na severozapadu do 19 °S na jugoistoku zemlje.

Kao što smo već i objavili pred nama je tmuran i kišovit dan.

Duvaće umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, a na jugu Banata i u Podunavlju i sa olujnim udarima

Jutarnja temperatura kretaće se od šest na jugu do 14 u košavskom području, maksimalna dnevna od 12 u Bačkoj do 20 stepeni na jugoistoku Srbije.

U narednih 7 dana nestabilno vreme  

Sutra će biti promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz ređu pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska.

Od nedelje do četvrtka (od 16 do 20. aprila) nestabilno s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom (na visokim planinama i sa snegom), a nakon toga se očekuje stabilizacija vremena.

Maksimalna temperatura u većini mesta od 16 do 19 stepeni.

(Telegraf.rs)