Kristina iz Ljiga bacila Čikago pod noge: Njenoj lepoti se svi dive, a kako kuva, to je tek za priču
Kulinarstvo je moja strast, a sve što vam je strast u životu radite s najvećom ljubavlju
Kristina Milivojević (30) iz Ljiga je otišla "preko bare" i tamo ostala punih osam godina. Danas, uspešan šef kuhinje u Čikagu svojim specijalitetima sve ostavlja bez daha, ali pre svega izgledom.
- Više od osam godina sam profesionalno u ovom poslu. Završila sam gimnaziju, pa sam studirala ekonomiju, što se nikako ne poklapa sa kuhinjom ali moja ljubav prema kuhinji je nešto što je dar od Boga je bila mnogo jača od svega. Od osnovne škole sam imala svesku u koju sam pisala recepte, gledala sam edukativne klipove vezane za hranu. Nije se desilo da prođe dan a da nisam bila inspirisana nekom novom idejom ili da ne odgledam neki novi recept - počinje Kristina za Telegraf.rs
Kristina nam je otkrila kako i zašto je izabrala baš SAD za svoju budućnost.
- Moja mama je prosvetni radnik i ikonopisac i s obzirom na to da je putovala svuda po svetu odlučila se za život u Americi. Tako sam i ja na njenu inicijativu došla i rešila da živim kod nje u Čikagu - priča ova prelepa devojka.
Kristina za sve ime "recept za uspeh". To su odanost i lojalnost.
- Najbolje oružje jedne osobe je strast kojom raspolaže tokom svog poslovnog nastupa. Svaki dobar poslodavac će prepoznati kvalitet i ako ste posvećeni radu, sigurno ćete sebi obezbediti jedno od top mesta. A ja sam i previše odana i posvecena poslu - otkriva Kristina kako uspeti, i dodaje:
- Kulinarstvo je moja strast, a sve što vam je strast u životu radite s najvećom ljubavlju.
Priča nam da je život u Americi je totalno drugačiji, od ljudi, preko organizacije i još puno faktora.
- Život "preko bare" kako za koga. Sve ima svoje, samo što je ovde mnogo bolje sve organizovano. U Americi sam više od 7 godina, dovoljno dugo da svaki dan pomislim na moju Srbiju koja mi je duboko u srcu, i na sve moje tamo. Veliki sam patriota, vezana sam jako za svoje korene, našu tradiciju i kulturu - ističe ona.
Srpkinja, lepa i kuvarica, kako? Pitaju se svi, ne samo mi!
- Niko mi ne veruje da sam šef i da kuvam od naše tradicionalne kuhinje do moderne, sve dok se ne uvere i onda su u šoku. (Smeh) Jako puno odricanja je trebalo da bih postigla da me ljudi ovde prepoznaju i mene i moj kvalitet. Mislim na Eastern Europian people. Puno mi je srce što sve više ljudi prepoznaje moj kvalitet i sve više me traže i prate moj rad - priča ona.
Objašnjava šta je održava:
- Previše sam ambiciozna i nebo mi je granica. Rad me održava i vera u Boga.
Kristina bi sutra da se vrati, oni tamo će je pamtiti a otkrila nam je i po čemu.
- Nešto što je jako zanimljivo i baš vezano za njeno ime je “Kiki palačinka” ili “Kiki Sweet Crepe”, Napravljena je sasvim slučajno i napravila je veliki boom kako za mene tako i za restoranu kome radim - palačinka je ta koja je osvojila nepca Amerikanaca.
Navodi i da obrazovanja i usavršavanja nikad dosta.
- Upisujem i Kendal koledž koji traje 11 meseci jer planiram u slobodno vreme da radim kao "private chef", pa pored sertifikata želim i diplomu - zaključuje Kristina.
(Telegraf.rs)