"Ostali smo bez kuće, bitno je samo da tata i baka budu dobro": Markovu kuću u selu Kremna raznela eksplozija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povređeni, Nebojša i Stanojla, su zadobili opekotine drugog stepena i stabilnog su opšteg stanja

Foto: RINA

Za svega sat vremena porodica Todosijević iz sela Kremna, nedaleko od Užica, juče je ostala bez krova nad glavom. Usled ekplozije plinske boce, požar je progutao kuću i sve što se u njoj nalazilo. U trenutku eksplozije u kući su bili supružnici Nebojša i Obradinka, njihova petomesečna ćerka i Obradinkina majka Stanojla. Povrede su zadobili Nebojša i Stanojla, dok su majka i ćerka prošle bez povreda. Teodosijevići imaju i starijeg sina, koji pohađa treći razred, a za vreme požara bio je u školi.

Nakon požara Obradinka sa decom otišla je kod rodbine u Užice, zbog posledica eksplozije, Nebojša i Stanojla, ubrzo su transportovani u užičku bolnicu, gde im je ukazana pomoć i nastavljeno lečenje.

Kako je potvrđeno iz Zdravstvenog centra Užice, povređeni su zadobili opekotine drugog stepena i stabilnog su opšteg stanja.

Nesrećnoj porodici u pomoć su prvo pritekle komšije i meštani Kremana, a zatim se okupio veliki broj ljudi i vatrogasaca, koji nisu mogli ništa da učine. Vatrogasci su vrlo brzo stigli iz Užica i Mokre Gore, ugasili su vatru, ali kuća je neverovatnom brzinom izgorela.

- Bila sam napolju i odjednom videla dim, u prvom trenutku mislila sam da se zapalio odžak, ali tada sam čula da je puklo i krenuo je plamen. Suprug je izneo bebu iz kuće i onesvestio se, onda je došla Hitna pomoć i vatrogasci, ali već je bilo kasno. Čini mi se da je sve za deset minuta izgorelo. Suprug i majka su prevezeni u bolnicu gde se i sada nalaze, a beba je pregledana i puštena - rekla je za RINU Obradinka.

- Ostali smo bez kuće i bez svih stvari. Nemamo više ništa, mnogo mi je teško. Ipak, najvažnije je samo da tata i baka budu dobro - rekao je za RINU Marko kroz plač.

Komšije kažu da su čule kada je puklo i videli su dim.

- Nismo znali šta se dešava dok nismo došli. Nismo mogli ništa da pomognemo, jača sila. Ne može čovek da poveruje sta može da ga snađe u trenutku, da u minutu ostane bez grova nad glavom - kažu komšije i žitelji Kremana.

Danas je majku Obradinku sa decom posetila gradonačelnica Užica, Jelena Raković Radivojević, i pored tužnih, ona je za njih donela lepu vest.

- Jutros smo na sednici gradskog veća doneli odluku da porodici Teodosijević pomognemo sa milion dinara, a naravno i za sve ostalo što im bude trebalo. Velki broj privrednika se javio i želi da pruži pomoć ovoj porodici - navela je gradonačelnica.

Pomoć ovoj porodici jeste neophodna, naručito što žive u planinskom selu podno Tare, gde su zime duge, a noći hladne.

(Telegraf.rs / Borivoje Ilić)