"Bagra puštena sa lanca": Pančevcu sa invaliditetom niko ne ustupa mesto u prevozu, ogorčen poslao poruku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li biste vi ustupili mesto osobi sa poteškoćama?

Foto: Shutterstock

Najnoviji primer ljudskog nemara opisao je Pančevac u jednoj grupi na društvenoj mreži. Naime, kako tvrdi, ivalid je, a sugrađani u gradskom prevozu nisu se potrudili ni da mu oslobode prolaz, a kamoli da ustupe mesto.

Kako je naveo ovaj građanin, duboko je razočaran u svoje komšije, te objašnjava da se svi guraju ko će prvi ući u autobus, a niko ne obraća pažnju na one kojima je potrebna pomoć.

- Dragi moji Pančevci, mlađi i stariji, treba da budete posramljeni, bar neki od vas. Vraćao sam se kući trojkom, kultura ponašanja sugrađana na samom dnu. Imam 48 godina, tek sam naučio da hodam (MS), niko da te pusti preko reda, kao bagra puštena sa lanca. Šofer ti zatvara vrata ispred nosa jer i ako nađeš mesto ne možeš zbog nemogućnosti da stigneš do vrata - počinje on svoju ispovest.

"Mlad si, možeš volu rep da iščupaš", tvrdi da je ovo komentar građana dok ga "zagledaju" u prevozu, pa se pita da li je potrebno da svaki put nosi invalidska pomagala kako bi neko primetio njegovu muku.

- Da li je potrebno da nosim invalidsko pomagalo da bi me babe, dede i razmaženi klinci razumeli? Mada, ni tad nije vredelo, dok sam bio u kolicima i sa hodalicom. Da li mi invalidi treba da budemo kod kuće i nigde da ne idemo jer nemamo novca za taksi? Bruka i sramota - zaključio je on.

Da li vi ustupate mesto osobama sa poteškoćama? Pišite nam u komentarima.

Video: Hoda na tetivama, a kolena su mu krvava: Mladom Željko je potrebna pomoć, a brine i o bolesnoj majci

(Telegraf.rs)