Krsni hod za Svice u mraku: Hodočašće na Ostrog

Vreme čitanja: oko 2 min.

Druga godina postojanja rada udruženja Svici u mraku, počinje velikom humanitarnom akcijom

Foto: Svici u mraku

Cilj ove akcije je prikupljanje neophodnih novčanih sredstava za realizaciju drugog Letnjeg inkluzivnog kampa ali i proširenja smeštajnih kapaciteta nabavkom jednog stambenog kontejnera, kao i jednog sanitarnog kontejnera. Takođe je u planu izgradnja letnjikovca u okviru defektološkog parka gde se odvijaju brojne aktivnosti i radionice namenjene za decu, omladinu i starije osobe iz autističnog spektra.

U planu je i dalja rekonstrukcija seoskog domaćinstva i potpuno prilagođavanje nameni za budući Centar za dnevni i višednevni boravak dece i osoba sa autizmom.

Krsnim hodom želimo da skrenemo pažnju javnosti na naš rad ali i da ukažemo na probleme sa kojima se susreću osobe iz autističnog spektra i njihove porodice. Borimo se za njihova prava, i pružamo im podršku.

Iz svih tih razloga odlučili smo da krenemo na Hodočašće stazama Svetog Save i naših duhovnih otaca.

Uz Blagoslov i pričest 5 .marta 2023. krenućemo iz naše crkve sv.Georgija mučenika u Vencanama i korak po korak do naših manastira u Ovčarsko-Kablarskoj klisuri a potom do manastira Žiče, pa sve do Studenice i Mileševe, pa preko Žabljaka do manastira Ostrog na poklonjenje sv Vasiliju.

Pomolićemo se za zdravlje naše dece i svih najmilijih, za naš srpski pravoslavni rod i za sve ljude dobre volje. Na ovom našem putu nećemo biti usamljeni. Već su nam se priključili naši prijatelji iz Centra za pomoć osobama sa Autizmom Akord Media iz Niša, kao i sportsko društvo slepih i slabovidih Dodir iz Čačka. Javljaju se i druga udruženja i pojedinci koji žele da se priključe. Pozivamo i Vas da nam date podršku.

Možete nam se priključiti na određenom delu našeg putovanja, potrebna je i pomoć oko odmora i smeštaja..

Slanjem sms 105 na 2407 u iznosu od 200 rsd direktno pomažete da naša misija uspe i projekat bude uspešno realizovan. Pozivamo i sve društveno odgovorne kompanije i pojedince da nam pruže podršku, doniraju sredstva za naš projekat. Zahvaljujemo i Fondaciji Humanost bez granica koja nam je partner u ovoj akciji.

Drugi letnji inkluzivni kamp počinje 3.05.2023. obeležavanjem krsne slave udruženja Sv.Vladike Nikolaja i traje do 3.10.2023. Prijave za Letnji inkluzivni kamp-udruženja i porodice.. na br.telefona 061/3255553.

Foto: Promo

27.02.2023. U okviru Humanitarnog karavana ce biti odigrana pozorišna predstava "Tezga kao život ili Sve je na prodaju!" 50% od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe za rad udruženja Svici u mraku!

(Telegraf.rs/PR)