Poplave prave probleme i na KiM: Odronilo se zemljište u Zubinom Potoku, voda isekla put

Ekipe su jutros bile na terenu

Nakon poplava u Prijepolju i Sijenici u Zubinom Potoku došlo je do prvih problema usled obilnih padavina. Kako javlja Instagram stranica Zubin Potok Info između sela Čitluk i Zubin Potok odronilo se zemljište.

Klizište koje su padavine izazvale dovele su i do pada drveta čime je sada preprečen put između ta dva mesta. Kiša i vetar meštanima ovih sela probleme prave još od sinoć.

Izazvali su i nevolje sa snabdevanjem elektičnom energijom, a bez struje je bilo više domaćinstava iz različitih sela. Kako su iz Elektrodistribucije potvrdili za Zubin Potok Info, sinoć su se javili problemi na dalekovodima u Brnjaku, Zupču i Lučkoj Reci.

Osim toga, bujica vode koja probija iz šahta je stigla i do plastenika u selu Ugljare. Poplavljen je i deo šljivaka i plastenika koji pripadaju domaćinstvu koje se nalazi ispod samog magistralnog puta.

Ekipe su jutros bile na terenu, ali kako su građani rekli, put nije saniran do kraja.

Inače, meštani sela u opštini Zubin Potok neretko se susreću sa ovim istim problemima – onda kada padavine traju više od jednog dana. Tako je sredinom novembra, zaseok Popovići bio praktično odsečen od ostatka sveta – jer im je bujična voda, nakon neprestanih padavina nekoliko dana, odnela put koji predstavlja jedinu vezu ovog zaseoka sa ostatkom opštine.

Video: Mujagić: Teški sati su pred nama, vodostaj će rasti

(Telegraf.rs)