Lepe vesti za Čačane: Građani dobijaju zatvoreni olimpijski bazen, gradnja počinje na leto

Zatvoreni bazen biće pristupačan za svačiji džep

Foto: SC Mladost/RINA

Nakon nekoliko decenija čekanja gradnja zatvorenog olimpijskog bazena u Čačku trebalo bi da počne na leto, piše RINA.

Planirano je da se objekat prostire na 10.000 kvadratnih metara, na lokaciji u samom centru grada, u neposrednoj blizini parka. Gradonačelnik, Milun Todorović, istakao je da se duže od četiri godine radi na realizaciji ideje izgradnje zatvorenog bazena i da će u tom objektu biti implementirana najsavremenija tehnološka rešenja.

- Želimo da novim generacijama ostavimo moderan, savremen i funkcionalan olimpijski bazen koji će služiti decenijama. Vodimo računa da jedan takav objekat bude ekonomski isplativ. Planirana je ugradnja toplotnih pumpi i solarnih panela kako bi troškovi bili smanjeni. Mnogo toga sada može da se uštedi, a to donosi i benefite kad je u pitanju ekologija. Mi smo planski radili gasnu kotlarnicu preko puta lokacije na kojoj će biti izgrađen bazen - izjavio je Todorović.

Osim bazena olimpijskih dimenzija, u ovom objektu će se nalaziti i manje kupalište, bazeni za decu, platforma za skokove u vodu i bazen za ronjenje na dah. Todorović je istakao da cena ulaza ne može biti niska kao što je to slučaj sa bazenim na otvorenom, ali će svakako biti pristupačna za svačiji džep.

- Uvek ćemo subvencionisati ranjive kategorije. Bazen će biti pristupačan za osobe sa invaliditetom, inkluzivne grupe. Naravno, posebne benefite imaće naši predškolci u vukovci - neveo je gradonačelnik Čačka.

Video: Još očekujemo da se nasmejana pojavi u učionici, svi se samo pitamo zašto: Čačak tuguje za Sarom

(Telegraf.rs)