Nastavnica iz Vrčina koja je deci pretila batinama, pred otkazom. Direktor: "Izvinjavam se roditeljima"

Meni je teži slučaj što J. V. izgovorila takve reči, nego što je naš učenik koristio mobilni telefon i snimao na času, naveo je direktor škole, Dibrica Sinđelić

Foto: Facebook/ОŠ "Sveti Sava", Vrčin, Shutterstock

Snimak na kome nastavnica Osnovne škole "Sveti Sava" u Vrčinu, preti plaćenim batinašima svojim đacima, šokirao je javnost, kao i sve zaposlene u ovoj školi. Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer kažu da za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale.

- Mi nismo znali za snimak sve dok se nije pojavio na društvenim mrežama, a onog trenutka kada sam dobio snimak ostao sam zatečen. Nastavnica koja se čuje na snimku jeste naš radnik, moja dugogodišnja koleginca, koja u našoj ustanovi radi već 12 godina. Za J. V, nastavnicu biologije i razrednog starešinu 8/3 odeljenja, gde je tokom časa i nastao pomenut snimak, kako kaže direktor, mogli ste da čujete samo reči hvale. Njen kabinet kao i njen rad i odnos sa kolegama, roditeljima i učenicima nikada nije bio sporan, iskreno vam kažem, najmanje sam se nadao da će me snaći ovako nešto odstrane naših zaposlenih radnika - kaže direktor.

Kao direktor škole, nikad nisam odobravao korišćenje mobilnih telefona tokom nastave, međutim, sada je to manje sporno.

- Meni je teži slučaj što J. V. izgovorila takve reči, nego što je naš učenik koristio mobilni telefon i snimao na času - naveo je direktor škole, Dobrica Sinđelić.

"Nije nam ovo trebalo"

Inače, OŠ "Sveti Sava" broji preko 600 učenika, jedna je od najboljih škola na teritoriji gradske opštine Grocka. Najbolja smo škola po svim aktivnostima, uvek smo imali odličnu saradnju sa učenicima, roditeljima, kao i meštanima Vrčina i zaista mi je žao što se ovako nešto dogodilo u našoj školi.

Direktor takođe dodaje da se za svojih 35 godina radnog iskustva, a posebno u poslednjih 15 godina od kako je direktor ove ustanove, nikada takav ili sličan incident u istoriji škole nije dogodio.

- Zaista mi je jako teško i krivo što je naša koleginica tako postupila - iskren je on i dodaje da ne opravdava postupak koleginice, i da je pokrenut postupak protiv J. V.

- Ono što želim da istaknem kao direktor ove obrazovne institucije, jeste da želim javno da se izvinim roditeljima, kao i učenicima moje škole, a prema J. V. će se dalje postupiti isključivo prema zakonu - zaključio je.

(Telegraf.rs)