Karić zavrnuo rukave i sprema zimnicu: Nema zdravije hrane od ove
"Evo danas ja i moja tašta Bosa uz pomoć unuka, spremamo čuvenu turšiju, najbolju u regionu i to na način kako je naša majka to radila", navodi Karić
Lepo je kada se tradicija nastavlja, kada uz decu radimo sve ono što smo sa našim roditeljima radili i naučili, navodi Bogoljub Karić u objavi na Instagramu.
- Godine nas nisu mnogo promenile, iako smo mnogo toga doživeli i videli, upoznali druge zemlje, narode i običaje, ali što više vreme prolazi sve više se vraćamo nekim navikama i zadovoljstvima koja nosimo još iz detinjstva.
- Mirisi i ukusu upravo iz tog perioda i iz našeg grada Peći, koje smo u svojoj kući doživeli i osetili, prate nas kroz ceo život. Uvek sa posebnim zadovoljstvom pripremamo stare tradicionalne recepte, posebno uživamo kada spremamo ajvar, turšiju ili kiseli kupus.
- Evo danas ja i moja tašta Bosa uz pomoć unuka Lazara, spremamo čuvenu turšiju, najbolju u regionu i to na način kako je naša majka to radila. Nema zdravije hrane od ove, prava riznica vitamina, a posebno vitamina C, koja nas je kao male čuvala od svih prehlada i bolesti.
- Zato smo naučili našu decu, a sada i unuke da jedu turšiju, kupus i piju raso, pa zbog toga smo i spremili dva bureta kupusa.
- To je prava stvar za podizanje imuniteta, još kada se doda cvekla, raso dobije boju vina, ni jedan virus ne može da vas ugrozi. Dragi moji, siguran sam da svi uživate u hrani uz kiseo kupus ili turšiju. To nas je odhranilo i podiglo, to nas i danas održava zdravim i vitalnim - navodi Karić na Instagramu.
(Telegraf.rs)