Darka zbog bolesti niko nije hteo da zaposli, i najbliži mu okrenuli leđa. Danas je srećan: "Hvala Telegrafu"

"Sad vam 100 posto potvrđujem da sam u radnom odnosu"

Foto: Privatna arhiva

Darko Đokić (26) iz Valjeva, iako mlad, zbog bolesti je mučio muku da nađe posao. Sa majkom Radmilom, koja je takođe bolesna, živeo je na rubu egzistencije. Kako nam je u očaju ispričao, svi su ih napustili - porodica, prijatelji, pa čak i otac koji se ne javlja. 

Darko se javio našoj redakciji, a imao je samo jednu molbu - da mu pomognemo da nađe posao. Sada se opet javio, ali sa lepšim vestima - posao je dobio i zahvalio nam se od sveg srca.

Podsetimo, majka Radmila i on žive u malom stanu. Primali su socijalnu pomoć od koje im je, kada plate stan, ostajalo 2.000 dinara, a stan su plaćali 9.000. Nisu ni sanjali, da će i bez te pomoći ostati preko noći.

- Živeli smo od tih para, majka i ja imamo istu bolest, i proglašeni smo invalidima zbog loše motorike. Ona je starija i nije sposobna da radi, a ja sam se trudio, ali niko neće da me zaposli. Prestali smo da dobijamo socijalnu pomoć, kao i pomoć za plaćanje stan. Živimo u strahu, jer nam prete izbacivanje, četiri meseca nsimo platili stanarinu - priča Darko.

Životne okolnosti i sve nedaće koja su ga zadesile, dovele su ga do toga da digne ruku na sebe.

- Usled svega, doživeo sam kao neki nervni slom, isekao sam vene, ali su lekari reagovali brzo i uspeo sam da preživim. Ne znam kako ću dalje, novca nemam, posao niko neće da mi da, a račini samo idu. Ne znam kao bih vam opisao ovaj život u nemaštini - u očaju nam je pričao Darko.

Nakon samo nekoliko dana od objave teksta na portalu Telegraf, Darko je potpisao ugovor sa jednom firmom koja mu je dala posao i pristojnu platu. On nam se ponovo javio, i zahvalio dirljivim rečima:

- Dobro jutro dragi, prijatelji po ko zna koji put moram da vam se javno zahvalim da nije bilo vašeg pisanja da niste stali uz mene ja ne bih danas imao posao. Sad vam 100 posto potvrđujem da sam u radnom odnosu. Jedna firma me je zaposlila. Spasili ste dva žiivota i hvala što ste uvek verovali u nas. Hvala Telegrafu - napisao je Drako.

Darko, ekipa portala Telegraf.rs tebi i tvojoj mami želi sve najbolje, a mi smo uvek tu da pomognemo onima kojima je pomoć potrebna.

(Telegraf.rs)