Ponovo masovno trovanje pasa u Lebanu: Spasioca kaznila policija, a jedno kuče ga ujelo u agoniji

Ovo nije prvo masovno trovanje pasa u Lebanu, podseća na 2015. i 2018. godinu kada je u jednom danu otrovano oko 30 pasa lutalica

Foto: Pixabay/ Ilustracija

Sedam uličnih pasa otrovana su u subotu i u nedelju u Lebanu na raznim lokacijama u ovoj varoši, a muškarca koji je pokušao da ih spasi policija je kaznila jer nije kod sebe imao ličnu kartu, dok ga je jedan zatrovan pas ujeo, piše Jugmedia.rs.

U subotu su oko  9,30 sati u centru Lebana bila u agoniji dva zatrovana psa, koja su izdahnula na ruke Gorana Momčilovića iz Organizacije za prava i zaštitu životinja „Dobrobit“, jedan je već bio uginuo u dečjem vrtiću, drugi u školskom dvorištu.

- Ona dva na pešačkom prelazu u centru Lebana zatekao sam polužive, pokušao da ih spasem, ali nisam uspeo. Nekoliko minuta kasnije, deca su mi javila za pse u vrtiću i školskom dvorištu - priča i plače Momčilović.

U nedelju su otrovana još tri psa, jedan od njih u komšiliku Momčilovića.

- Nisam siguran da su svi psi otrovani baš jutros i sinoć. U svakom slučaju trovači su među nama - priča čovek koji je platio 40.000 dinara za obdukciju jednog od sedam pasa.

On je u centru i očistio prostor gde su uginuli psi.

„Policija je izlazila na teren i sinoć i jutros, slučaj je prijavljen tužilaštvu, ali tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv nepoznatih trovača, već je meni preporučeno da ja platim obdukciju i da ih sklonim sa ulica“, objašnjava.

Kaže da ovo nije prvi slučaj masovnog trovanja pasa u Lebanu i podseća na 2015. i 2018. godinu kada je u jednom danu otrovano po oko 30 pasa lutalica.

- Kada sam sinoć dobio dojavu o otrovanim psima, izašao sam na brzinu i zaboravio da ponesem ličnu kartu -  priča.

Kaže da da mu kazna ne pada teško, već to što ni u jednom slučaju nije do sada pronađen trovač, te da je trovanje pasa krivično delo.

Video: Užasne scene trovanja pasa u Kuršumliji

(Telegraf.rs)