Dobre vesti stigle iz 2 okruga u Srbiji: Beleže pad broja zaraženih koronom, soba sa respiratorima prazna

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 85.932 slučajeva infekcije korona virusom  na teritoriji Zlatiborskog okruga

Foto: RINA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje iz Užica, od prethodnog izveštaja do danas Kovid 19 je potvrđen kod 69 lica na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Najviše zaraženih potvrđeno je u Užicu 39, zatim na drugom mestu je Arilje – 9, u Bajinoj Bašti – 4, Priboju – 4, Čajetini – 4, Novoj Varoši – 3, Kosjeriću – 2, Požegi – 2 i Prijepolju – 2.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 85.932 slučajeva infekcije korona virusom  na teritoriji Zlatiborskog okruga, prenosi RINA.

U čačanskoj bolnici zbrinuta dva pacijenta obolela od korona virusa. Na svim odeljenjima u okviru Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja hospitalizovana su 2 pacijenta. U respiratornom centru nema pacijenata, takođe nema pacijenata na respiratoru. U protekla 24 časa bio je 1 prijem, otpusta pacijenata nije bilo.

Na odeljenju pedijatrije hospitalizovana su 2 kovid pozitivna deteta.

Za poslednja 24 časa u prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 3 pregleda (2 prva i 1 kontrolni).

Od 28 uzoraka iz Čačka pozitivnih je 2, iz Gornjeg Milanovca od 87 uzoraka pozitivnih je 26, iz Lučana od 14 uzoraka pozitivnih je 3 i iz Ivanjice od 23 uzorka pozitivnih je 2.

Video: Povećava se broj zaraženih koronavirusom u Kragujevcu: Kliničke slike nisu teške

(Telegraf.rs)