Deca povređena u Bugarskoj stigla u Tiršovu: Mališani lečenje nastavljaju u Beogradu

Kako Telegraf.rs saznaje, mališanima se već uveliko radi neophodna dijagnostika

Deca koja su juče povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, upravo su stigla u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova.

Kako Telegraf.rs saznaje, odmah po dolasku dece, lekari su krenuli da vrše neophodnu dijagnostiku.

Dušan Milenković, specijalista urgentne medicine iz Urgentnog centra Niš ranije danas otkrio je detalje o stanju pacijenata.

- Svi pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, mi ćemo pratiti njihove vitalne parametre od ovog trenutka pa nadalje. Imali smo izuzetnu saradnju i sa policijom i sa graničnicima i medicinskom službom iz Bugarske, tako da je sve proteklo bez ikakvih problema - rekao je Milenković.

Kako je rekao, deca su pretrpela veliki stres, pa će njima biti ukazana sva neophodna pomoć.

Deca će tokom daljeg lečenja biti smeštena u bolnicu u Tiršovoj, gde su ih večeras dovezli saniteti pod rotacijom.

Reč je o mališanima koji nisu zadobili kritične povrede u nesreći u Bugarskoj.

Dva dečaka, od 10 i 11 godina, koji su povređeni u nesreći kada se autobus šabackih registarskih tablica iz Srbije prevrnuo u Bugarskoj, prebačeni su u bolnicu u Sofiji na dalje lečenje.

Kako je Tanjugu ranije rečeno u Ministarstvu zdravlja, mlađi je operisan u nedelju i danas se oseća bolje, dok je stanje starijeg je nešto komplikovanije i on ima povrede glave.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sačekao je transfer u Sofiju i dogovorio sa neurohirurzima iz Srbije i kolegama iz Bugarske da zajedno prate njegovo stanje.

Video: Zamenik direktora bolnice u Staroj Zagori: Bugarski lekari su uplašeni za decu, biće transportovana

(Telegraf.rs)