Ulovili soma od 17 kilograma, pa ga ispekli na ražnju i poručili: "Što se ukusa tiče, jedva su i kosti ostale"

Kolege ribolovci s oduševljenjem su komentarisali ovaj prizor

Foto: privatna arhiva

Uspešni ribolovci pohvalili su se novim "trofejem" - somom od 17 kilograma. A onda su postavili i fotografije kako istog peku na ražnju.

Nisu izostale ni slike ovog specijaliteta kada je već bio spreman da se posluži.

Kako su nam rekli, oni su ekipa sa vikend naselja u Bogojevu i tamo su spremali soma.

- Som je dunavski, uhvaćen na durduboka dan ranije. Pre stavljanja na ražanj, oguljena mu je koža i dobro je usoljen. Pečen je na ćumuru oko sat vremena, u toku pečenja premazivan je mešavinom ulja, piva, limunovog soka i peršunovog lista. Za ukus, morali biste da probate ali verujte da su jedva kosti ostale - ispričao nam je jedan član ekipe.

Ko ovo vidi, a nije ribolovac, verovatno će poželeti da bude.

Slažete li se?

(Telegraf.rs)