"Oni koji budu uhvaćeni da puše ili da im puše biće kažnjeni": Ovo je odgovor EPS-a na kontroverzni dopis

Nije poznato ko je okačio sporni dopis

Foto-montaža: Tanjug/EPS/Danilo Mijatović, Shutterstock, Privatna arhiva

Na društvenim mrežama pojavio se navodni dopis "Elektroprivrede Srbije", Ogranka RB Kolubara, koji je postao tema na društvenim mrežama.

U navodnom dopisu okačenom na zid pisalo je da će Služba za bezbednost na radu "Tamnava Zapadno polje" vršiti redovnu kontrolu pušenja po kancelarijama "zbog nemilih događaja koji su se desili u zgradi Direkcije PK Bare.

"Oni koji budu uhvaćeni da za vreme radnog vremena puše ili da im puše u kancelariji biće najstrože kažnjeni, jer zdravlje nema cenu", navedeno je. Pretpostavka je da se aludiralo na dim koji smeta nepušačima, međutim, post je postao viralan zbog dvosmislenog značenja.

Foto: Privatna arhiva

U dokumentu se nalazi potpis lica zaduženog za kontrolu bezbednosti na radu, kao i rukovodioca odeljenja.

Povodom navedenog dokumenta kontaktirali smo "Elektroprivredu Srbije", a iz tog preduzeća objašnjavaju za naš portal da je u pitanju falsifikat:

- Dokument je falsifikat dopisa koji je sačinilo zasad nepoznato lice. Ovo nije zvaničan dokument JP EPS, Ogranka RB Kolubara. Nema pečat i nije zaveden u arhivama Ogranka RB Kolubara kao zvaničan službeni dokument. Nadležne službe rade na ispitivanju okolnosti i utvrđivanju okolnosti i utvrđivanju odgovornosti za falsifikovanje dopisa - kažu za Telegraf.rs iz EPS.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf.rs)