"Pazi, opasna koza, ulazite na sopstvenu odgovornost": Neverovatan natpis pred avlijom Bore iz Niša

"Kozu nemam niti sam je ikada imao, ni opasnu ni bezopasnu, ali to što ovde visi nikome od komšija ne smeta pa ni meni"

"Pazi, opasan pas, ulazite na sopstvenu odgovornost", natpis na metalnoj tablici sa crtežom različitih vrsta pasa razjapljenih čeljusti, vrlo je čest na kapijama u Nišu kao upozorenje nepoželjnim posetiocima. Na ulazu u dvorište Nišlije Borivoja Vučkovića stoji malo drugačiji natpis, ali mu je namena ista, da odvrati posete onih koji nisu dobrodošli.

Međutim, umesto psa, na fotografiji je rogato stvorenje, a i pisano upozorenje je malo modfikovano i glasi: "Pazi, opasna koza, ulazite na sopstvenu odgovornost".

Vučković kaže da je natpis postavio prijatelj čoveka koji stanuje u istom dvorištu a da njemu ne smeta, pa i da može da koristi.

- Kozu nemam niti sam je ikada imao, ni opasnu ni bezopasnu, ali to što ovde visi nikome od komšija ne smeta pa ni meni. Naprotiv, može i da nam svima koristi, to je isto upozorenje kao da imamo psa. Meni su dva puta obijali garažu, sinu slomili ogledalo na kolima, pa sad ako neko pokuša ponovo da uđe u dvorište, ima da se zamisli - kroz smeh govori Vučković.

(Telegraf.rs)