Bojana ostala bez noge od NATO bombi, ranjeni joj brat, otac i stric: Postala majka, crno nebo ne zaboravlja

U to vreme imala je 14 godina, poručuje da se oporavila i da će možda oprostiti

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić

Bojana Žarčanin, koja je u NATO agresiji 1999. godine ostala bez noge kao devojčica od 14 godina, kada su ranjeni i njen brat, otac i stric, sinoć je u Kraljevu na obeležavanu Dana sećanja poručila da iako se oporavila nikada ne može da zaboravi crno nebo i bombe koje su njenoj porodici i mnogim civilima oduzele radost i zdravlje.

- Oporavila sam se, možda ću da im oprostim, ali da zaboravim nikada - rekla je Bojana koja je danas diplomirani ekonomista, supruga i majka.

Čuvajte mir i stabilnost svih nas, poručila je Bojana koja je svedočila o 1. maju 1999. godine, prenosi Tanjug.

Sunčan dan zamenio je mrak NATO, bombe su nam oduzele zdravlje i radost, rekala je Bojana i podsetila da je tada njen brat Bojan zadobio teške povrede i da i danas nosi geler pored srca.

- Otac i stric teško su ranjeni i danas imaju vidne ožljke od gelera od NATO bombi, ja sam ostala bez noge. Oduzeli su nam radost i zravlje, ali jak smo mi narod i žilav, izdržljiv - rekla je ona i naglasila da su joj u oporavku pomogli zaposleni u Studenici.

Poručila je na kraju: "Devojčica sa proplanka danas je dipomirani ekonomista, devojčica sa proplanka danas je supruga, devojčica sa proplanka danas je majka petogodišnje devojčice Dunje".

Skup u Kraljevu počeo je juče besedom patrijarha Porfirija, koji je prethodno održao parastos žrtvama NATO agresije.

Video: NATO snimak pogotka voza u Grdeličkoj klisuri

(Telegrafr.rs)