Vetar lomi po Srbiji: Upozorenje za vozače autobusa, teretnjaka, vozila sa prikolicom

Vetar je celog dana slab i umeren, u istočnoj Srbiji i na planinama povremeno jak, zapadni i severozapadni, do kraja dana u slabljenju i skretanju na južni

Foto: Pixabay

Jak vetar i dalje u pojedinim krajevima Srbije otežava vožnju, a posebno vozačima koji upravljaju vozilima sa prikolicom, teretnim vozilima i autobusima, saopšteno je večeras iz Auto-moto saveza Srbije (AMS S).

Iz AMS S podsećaju da se prema informacijama RHMZ, u planinskim predelima jugozapadne i jugoistočne Srbije očekuje još ponegde sneg sa tendencijom prestanka padavina, a usled jakog vetra očekuje se i stvaranje snežnih nanosa. Uveče i tokom noći oblačno, ponegde sa slabim padavinama, u nižim predelima kiša, u brdsko-planinskim sneg. Vetar je celog dana slab i umeren, u istočnoj Srbiji i na planinama povremeno jak, zapadni i severozapadni, do kraja dana u slabljenju i skretanju na južni.

U ovim krajevima pravi zimski uslovi vožnje mogu doneti povremeno usporenu vožnju.

"Putevi Srbije": Vozači, na put nikako bez zimske opreme

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje da voze oprezno i pažljivo.

Upozoravaju na izmene u režimu saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako na auto+putu E-75 od petlje Surčin prema petlji Ostružnica navode da će sutra od 10 do 16 časova zbog radova na sanaciji kolovoza u smeru smer Beograd - Niš saobraćaj da se samo odvija preticajnom trakom.

Na Obilaznici oko Beograda od petlje Beograd do petlje Batajnica do 10. februara od 8 do 17 časova traju radovi u oba smera, a saobraćaj se zbog toga odvija voznom i preticajnom trakom.

Na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 17.20 časova na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Na Kalebiji teretna vozila čekaju 120 minuta, na Batrovcima 240 minuta, a na prelazu Šid 180 minuta.

Video: Uraganski vetar u Beogradu uništio automobile

(Telegraf.rs)