Svetlana živela u Švedskoj, a ovde je doživela divan gest: Naplatili joj više, pa zvali da vrate novac

Dok je Svetlana pazarila u jednoj prodavnici, greškom su otkucali veći račun, a potom je samoinicijativno zvali da joj vrate novac

Foto: A. Nalbantjan

Iako smo svakodnevno okruženi pričama da je došlo "zadnje vreme", da smo se otuđili i da svi "gledaju samo sebe", jedna lepa priča koja je stigla u našu redakciju ipak ukazuje da dobrih ljudi i poštenja još ima.

Kako nam je navela naša čitateljka Svetlana iz Bezdana, koja je inače živela u Švedskoj, danas joj se dogodila sasvim neočekivana stvar. Naime, dok je pazarila u jednoj prodavnici, greškom su otkucali veći račun, a potom je samoinicijativno zvali da joj vrate novac.

- Danas sam doživela da mi se vrati 1.400 din u prodavnici. Pre podne sam kupovala namirnice i ćaskala sa kasirkom. Račun je bio iznenađujuće veći za robu koju sam kupila. Ali, suočena sa inflacijom, platih. Kod kuće sam bacila letimično pogled opet na račun i zgužvala ga, pa bacila u kantu - počinje priču ona.

A onda, objašnjava, usledio je neočekivan poziv.

- U 14.40 poziv iz radnje, šef Goran me poziva i kaže da je greškom otkucan kod od paštete pa je naplaćena kobasica. Zove me da dođem po novac. "Ali nemam račun". Kaže:"Nema veze, novac vas čeka" - kaže naša čitateljka i dodaje:

- Živela sam u Švedskoj, uređenoj državi gde sam se raspravljala u prodavnici za tri evra koja su mi ukrali preko računa. A u mojoj Srbiji, neuređenoj, siromašnoj, vraćaju mi 1.400 dinara. Pa neka mi neko nešto kaže za Srbiju - dodaje na kraju Svetlana.

Video: U znak zahvalnosti, meštani Evije poklonili srpskim vatrogascima ikonu Bogorodice

(Telegraf.rs)