I u Pirotu tokom oktobra oboren rekord u sahranjivanju: Bilo više od 90 pogreba, najmanje 3 dnevno

Prošle godine je u ovom kraju bilo 556 sahrana, što je za 86 više u odnosu na 2019. godinu

Foto-ilustracija: Profimedia, Tanjug/AP

Prosečan broj sahrana na mesečnom nivou u Pirotu, pre epidemije izazvane kovidom 19, iznosio je oko 37, dok je u oktobru ove godine zabeležen rekordan broj sahrana od kada postoji JP "Komunalac - čak devedeset jedna.

Ove podatke izneo je direktor JP "Komunalac" Pirot Boban Tolić, dodajući da je prošle godine bilo je 556 sahrana, što je za 86 više u odnosu na 2019. godinu, pišu Priotske vesti.

Nažalost, kako se navodi, u 2021. očekuje se još veći broj u odnosu na prethodnu.

Tolić kaže da je ovo teška tema o kojoj se razgovaralo, ali to je realnost, jer je mnogo ljudi preminulo od kovida. U nekim danima bilo je i do osam sahrana, a skoro da nije bilo dana bez najmanje tri sahrane. Tolić ističe da se radilo sa istim brojem radnika kao i u vreme kada je bilo mnogo manje sahrana.

Ti isti radnici su, uprkos svojim ličnim tegobama i problemima, uložili veliki napor da svoj posao urade kako treba. Da bi se poslovi blagovremeno završavali uključivani su i radnici iz drugih radnih jedinica Preduzeća, a treba imati u vidu da se i nedeljom radilo, što u drugim sredinama nije praksa.

(Telegraf.rs)