U Srbiju stigla nova vakcina iz Poljske: Moderna od sutra dostupna našim građanima

Reč je o više od 200.000 vakcina Moderna

Foto: Tanjug/AP

Na Institutu Torlak u toku je primopredaja donacije vakcine Moderna protiv korone, koju našoj zemlji donira Poljska.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da će vakcina biti sutra na raspolaganju građanima Srbije.

- Hvala svima na odazivu na ovom važnom događaju koji pokazuje veliko prijateljstvo, prijateljstvo Poljske i Srbije i njihovih naroda. Današnji događaj pokazuje da jedna tradicionalnost dobija puno značenje. To je još jedan važan činilac u borbi protiv korone, i da se podigne vakcinacija u Srbiji. Pozivamo sve koji se do sada nisu odazvali da se odazovu. Moderna do sada nije bila dostupna našim građanima, ali veliki broj građana aplicirao je za Modernu i verujem da će građani koji su aplicirali za modernu, od sutra već početi da se vakcinišu - rekla je Jadranka Joksimović.

Reč je o više od 200.000 vakcina Moderna, a donacija je vredna četiri miliona evra. 

- To je još jedna od pomoći koju je Poljska u proteklih godinu i po dana uputila Srbiji - rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Šimon Šinkovski vel Senk, podsećajući na prethodnu donaciju zaštitinih maski i 10.000 litara tečnosti za dezinfekciju.

Uručenju vakcina prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek, potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i potpredsednica poljskog parlamenta Malgožata Gosjevska.

Video: Kamala Haris primila Moderna vakcinu pred kamerama: Ovo je bilo lako

(Telegraf.rs)